BINTEO: «Παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασίας άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Μετά την άνοιξη του 2023 οι εκλογές

ΠΗΓΗ MEGA TV

Απάντηση στον πρωθυπουργό και σε όσα δήλωσε στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου περί μετεκλογικών συνεργασιών έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας από το ίδιο βήμα, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για οπορτουνισμό και τον κάλεσε να αποδείξει όσα λέει από την κάλπη της απλής αναλογικής.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε από την Πάτρα ότι η χώρα αν δεν αλλάξει κυβέρνηση θα βουλιάξει, για να του απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι εκείνος βούλιαξε τη χώρα το 2015.

Χωρίς περιστροφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του στο Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου αποκαλύπτοντας το νέο εκλογικό σχεδιασμό του σύμφωνα με τον οποίο οι κάλπες δεν θα πρέπει να αναμένονται νωρίτερα από την Άνοιξη του 2023, ενώ για πρώτη φορά έδειξε ότι είναι ανοιχτός και σε μετεκλογικές συνεργασίες.

«Ο λαός θα μας υποδείξει τελικά εάν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από περισσότερα από ένα κόμμα. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα θα κυβερνηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Από την αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν ήδη για ομολογία ήττας και κατάρρευση της ΝΔ, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του με αιχμή την ακρίβεια που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Πάτρα και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα με το κόστος παραγωγής και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόβλεψή του για μεγάλη κοινωνική κρίση και ζήτησε εκ νέου εκλογές χρησιμοποιώντας μια φράση του Γιώργου Παπανδρέου ξυπνώντας μνήμες του 2009 πριν τη μεγάλη οικονομική κρίση.

«Σήμερα από την Πάτρα, θα πω κάτι που έχει ξαναειπωθεί, αλλά σήμερα βρίσκει την πραγματική του σημασία και αξία, είναι απολύτως κυριολεκτικό. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας. Η κοινωνία χρειάζεται στήριγμα, χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, για να σώσει οτιδήποτε σώζεται τούτη την ώρα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στο όνομα του συμφέροντος του, ας καταστραφεί η Ελλάδα – αυτή είναι η φιλοσοφία του και την απέδειξε το 2015, όταν και βούλιαξε την χώρα. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι όταν εμπιστεύθηκε τον κ. Τσίπρα τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Στη δημοσκόπηση της MRB για το Newsbomb, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στις 7.4 μονάδες, με τη ΝΔ να χάνει δυο μονάδες από τη μέτρηση του Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας 28,6% έναντι 21,2 του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεβαίνει στο 21,2%, ενώ το τρίτο ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται με σταθερό ποσοστό στο 13,4%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,5, η Ελ. Λύση με 4,9 και το ΜεΡΑ25 με 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει αθροιστικά στο 18,1%


Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του οπορτουνισμό, προκαλώντας τον μάλιστα να αποδείξει ότι εννοεί τις συνεργασίες από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

«Αν το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή τότε τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα. Όλα τα υπόλοιπα για μένα είναι στυγνοί τακτικισμοί», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τομή τη ριζική αλλαγή στρατηγικής του κ. Μητσοτάκη όπως είπε κάνοντας εκτιμώντας ότι πλέον το ΚΙΝΑΛ είναι αντιμέτωπο με το δίλημμα της συνεργασίας.