8 Αλήθειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου που θα πρέπει να γνωρίζεις

Τα τελευταία σχεδόν δέκα πέντε χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, τείνουν να εγκαταλείψουν μία βλαβερή, για την υγεία τους, συνήθεια, το κάπνισμα.

Ο λόγος που αποφασίζουν να απέχουν συνειδητά από το καπνό, είναι η διάδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τα πολλά πλεονεκτήματα που αυτό διαθέτει. Εάν είστε καπνιστής και σκέφτεστε να δοκιμάσετε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι απαραίτητο να συνεχίσετε το διάβασμα των επόμενων γραμμών καθώς σε αυτές είναι συγκεντρωμένα όλα τα οφέλη του ατμίσματος.

 

1. Καλυτέρευση της υγείας ενός καπνιστή

 

Με την βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό η υγεία ενός πρώην καπνιστή και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Είναι γνωστό, πως στο παραδοσιακό τσιγάρο περιέχονται πολλές τοξικές ουσίες όπως πίσσα, βενζόλιο, ακετόνη, κάδμιο κλπ. και το κάπνισμα έχει ταυτιστεί με πολλές ασθένειες.

Αντίθετα, ο χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν κινδυνεύει να νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα ή των νεφρών ή από κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Επίσης, οι ατμιστές δεν χρειάζεται να ανησυχούν ιδιαίτερα για καρδιαγγειακές νόσους, για εγκεφαλικά επεισόδια, για μείωση της γονιμότητας ή για ανικανότητα.

Με την έναρξη του ατμίσματος και την σταδιακή διακοπή του καπνίσματος, θα παρατηρήσετε διαφορές στο δέρμα και στο πρόσωπό σας. Θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και το δέρμα σας θα μοιάζει πιο νεανικό και πιο λαμπερό.

 

2. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής

 

Εάν καπνίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει κάποιες διαταραχές στην διάθεσή σας, όπως είναι ο ανεξήγητος εκνευρισμός που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα στην προσωπική ή στην επαγγελματική σας ζωή. Με την συσκευή ατμίσματος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις εναλλαγές της διάθεσης σας και να παραμείνετε ήρεμος.

 

3. Το άτμισμα είναι περισσότερο οικονομικό από το κάπνισμα

 

Ένα, ακόμη, όφελος, του ηλεκτρονικού τσιγάρου, βρίσκεται στην οικονομία. Ίσως ο αρχικός εξοπλισμός του ατμίσματος να είναι λίγο πιο ακριβός από ένα πακέτο συμβατών τσιγάρων, μα ο ατμιστής καταλαβαίνει την μεγάλη διαφορά που υπάρχει στα μηνιαία του έξοδα (βρες π.χ. στο Alter smoke οικονομικές συσκευές ατμίσματος, υγρά αναπλήρωσης και αξεσουάρ ηλεκτρονικού τσιγάρου). Η ηλεκτρονική συσκευή είναι ανθεκτική για χρόνια και αν επιλέξετε το άτμισμα, θα χρειάζεστε μόνο αλλαγή του e-liquid και των αντιστάσεων που κοστίζουν ελάχιστα. Με απλούς υπολογισμούς, θα διαπιστώσετε πως τα έξοδα σας ως ατμιστής θα είναι τα μισά από αυτά που έχετε ως καπνιστής. 

 

4. Ο ατμιστής δεν χάνει καμία αίσθηση

 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μυρίσατε κανονικά ένα όμορφο άρωμα ή γευτήκατε το αγαπημένο σας φαγητό; Αν είστε χρόνιος καπνιστής, θα έχετε παρατηρήσει πως το τσιγάρο μειώνει αισθητά την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όμως, θα επανέλθουν αυτές οι δύο αισθήσεις καθώς ο καπνός θα φύγει σιγά-σιγά από το αναπνευστικό σας σύστημα.

 

5. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την νικοτίνη

 

Η νικοτίνη είναι μία πολύ εθιστική ουσία που περιέχεται στο τσιγάρο μαζί με άλλες ουσίες και δεν βοηθά τον χρήστη να διακόψει εντελώς το κάπνισμα. Το πλεονέκτημα, όμως, του ηλεκτρονικού τσιγάρου, είναι πως ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνος τα επίπεδα νικοτίνης που θα βάλει στην συσκευή για να ατμίσει, χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση. Έτσι, σταδιακά μπορεί να μειώσει τα ποσοστά αυτής της ουσίας και να μη θελήσει να συνεχίσει το κάπνισμα.

 

6. Δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή από την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου

 

Η οσμή του καπνού από τα συμβατικά τσιγάρα είναι πολύ έντονη και ενοχλητική για τους καπνιστές μα και για τα άτομα του κοντινού περιβάλλοντος τους που την μυρίζουν στα υφάσματα, στα μαλλιά ή στα αντικείμενα και δεν καθαρίζεται εύκολα. Με το άτμισμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί δεν υπάρχει καμία οσμή.

 

7. Το άτμισμα επιτρέπεται σε περισσότερους χώρους, από ό,τι το κάπνισμα

 

Το κάπνισμα έχει απαγορευτεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, εξαιτίας του ενοχλητικού μα και βλαβερού καπνού που δημιουργείται με την καύση. Όμως, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιτρέπεται σε πολλούς εσωτερικούς χώρους γιατί ο ατμός που παράγεται είναι διακριτικός και δεν ενοχλεί τα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο χώρο και δεν ατμίζουν.

 

8. Το άτμισμα δεν είναι παθητικό

 

Οι ατμιστές, ακόμη, δεν χρειάζονται να ανησυχούν για τις συνέπειες στον οργανισμό των κοντινών τους ανθρώπων, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν επιβαρύνει την υγεία τους, όπως συμβαίνει με το παθητικό κάπνισμα.

Τέλος, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν μολύνει το περιβάλλον, σε αντίθεση με το παραδοσιακό που το επιβαρύνει με τα πεταμένα πακέτα, τις γόπες και τις στάχτες. Ίσως τώρα που γνωρίσατε καλύτερα όλα τα πλεονεκτήματα του ατμίσματος, είναι πιο εύκολο να το επιλέξετε και να μεταβείτε σε αυτό.