Μυτιλήνη: Άνοιξε τον λογαριασμό ρεύματος και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του – Η χρέωση των 9.721 ευρώ


O λογαριασμός ρεύματος περίμενε ότι θα του ερχόταν παραπάνω, όμως δεν φανταζόταν ποτέ τη χρέωση που θα έβλεπε…

Ο λογαριασμός ρεύματος ήταν ο εκκαθαριστικός τετραμήνου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σκέφτεται τις τελευταίες μέρες να βάλει λουκέτο. Διατηρεί εδώ και ένα χρόνο εστιατόριο στην αγορά της Μυτιλήνης και πλέον βλέπει το κόστος του ρεύματος να είναι δυσβάσταχτο. Πέρυσι όπως λέει πλήρωσε 1.500 ευρώ και τώρα καλείται να πληρώσει σχεδόν 10.000. Χρήματα που δεν έχει και όπως τονίζει, είναι αδύνατον να βρει.

Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις τιμών, το κλείσιμο του καταστήματος φαντάζει μονόδρομος για τον επιχειρηματία. Ένα νέο άνθρωπο που άνοιξε το εστιατόριο πριν από ένα χρόνο. Ήλπιζε πως όταν ο κορονοϊός επέτρεπε να επανέλθουν οι ζωές μας, σε γνώριμους ρυθμούς, τα έσοδά του, θα αυξάνονταν. Το νέο χτύπημα όμως ήρθε από το κόστος της ενέργειας και του ρεύματος.

Μια ατομική μικρή επιχείρηση παραγωγής προϊόντων εστίασης στην αγορά της Μυτιλήνης, χωρίς μάλιστα προσωπικό, καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος ύψους 9.721 ευρώ. Και φυσικά μετά από αυτό, όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης της, ετοιμάζεται να κλείσει.

Ο εκκαθαριστικός τετραμήνου της ΔΕΗ έσκασε πραγματικά σαν βόμβα στο μαγαζί. «Μέχρι τώρα οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ήταν της τάξης των 1.500 ευρώ. Ο σημερινός όμως είναι πραγματική βόμβα και φυσικά δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Δεν ανταποκρίνεται καν στους τζίρους μου και άρα με οδηγεί στο να κλείσω. Φυσικά το προϊόν μου είναι τέτοιο που δεν μπορώ να μετακυλήσω τέτοια ποσά σε αυτό».

Ας σημειωθεί ότι από αυτά τα 9.721 ευρώ περισσότερα από 5.500 ευρώ είναι η περιβόητη «ρήτρα αναπροσαρμογής». Από τον Μάιο του 2021, η χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να εμφανίζονται αυτές οι επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς. Το τελευταίο διάστημα που η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κυμαίνεται σε τιμές άνω των 250 – 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η επιπλέον χρέωση είναι τεράστια.

 

Δείτε τον επίμαχο λογαριασμό στη φωτογραφία της ιστοσελίδας stonisi.gr


 

Πηγή newsit.gr