8η Μαρτίου-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συλλαλητήριο από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης


Την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα: «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι ημέρα διεκδίκησης για τις γυναίκες της εργατικής τάξης, του μόχθου και του μεροκάματου.

Είναι ημέρα διεκδίκησης για τις γυναίκες που βιώνουν την ταξική εκμετάλλευση, την κοινωνική καταπίεση, τη φυλετική ανισοτιμία.

Είναι ημέρα που φέρνει τη σφραγίδα των αγώνων ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση.

Είναι ημέρα, που εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Είναι ημέρα, που δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού, λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, της υγείας μας.

Σ’ αυτό, τον δρόμο, οι εργαζόμενες γυναίκες αντλούν τη δύναμη, το θάρρος, το κουράγιο για να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική. 

Φέτος, η 8η Μάρτη, συνδέεται άμεσα με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ξέσπασε στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας

Ταυτόχρονα δυναμώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας, που μόνο δεινά έχει να φέρει για τον λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τους άνεργους και τις άνεργες, τις νέες γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα: «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».