Τραγωδία- Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης- 6 έως τώρα οι νεκροί



Ακόμα ένα ναυάγιο με μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο

Ναυάγιο, με επτά έως αυτήν την ώρα νεκρούς, σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα της πόλης της Μυτιλήνης.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως, το πρωί, από περαστικούς, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα πτώματα που ξέβρασε η θάλασσα.

Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν, από ξηρά και θάλασσα, για την εξεύρεση επιζώντων ή άλλων νεκρών, αναφέρει το ΑΠΕ.

Δεν έχει διευκρινιεστεί εάν υπάρχουν αγνοούμενοι

Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί η βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Το νέο ναυάγιο έρχεται μετά τα πολύνεκρα ναυάγια που έγιναν μέσα στις γιορτές και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Εντοπισμός σορών στη Μυτιλήνη 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, για τον εντοπισμό σορών επί της ακτής, στην περιοχή “ΚΑΛΑΜΑΡΙ” - ΔΕΗ ν. Λέσβου. 
Άμεσα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην εν λόγω περιοχή, όπου εντοπίστηκαν τρεις (03) σοροί γυναικών και τρεις (03) σοροί ανδρών επί της ακτής. Οι εν λόγω σοροί, παρελήφθησαν από ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” Μυτιλήνης, για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, στις οποίες συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος, ιδιώτης δύτης, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με αρνητικά, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να αναφερθούν σε νεότερο δελτίο τύπου.