Οι Κορυφαίες 5 επενδυτικές συμβουλές



Αυτή την εβδομάδα ο Fabi Gyl, συντάκτης στο trusted broker reviews μοιράστηκε τις κορυφαίες 5 καλύτερες ιδέες για το πώς να κάνετε μια επιτυχημένη επένδυση. 

 

1) Κάντε την έρευνά σας 

Είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές δεν αφιερώνουν τον κατάλληλο χρόνο για να ερευνήσουν τις επενδυτικές τους ευκαιρίες. Αντίθετα, βασίζονται σε αυτό που "λένε οι ειδικοί". Αυτό μπορεί να μην είναι κακή ιδέα αρχικά, αλλά για να γίνετε καλύτερος επενδυτής πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα και να εξοικειωθείτε πολύ με τους όρους, τις θεωρίες και τους αριθμούς στον θαυμαστό κόσμο των επενδύσεων. Επιπλέον, η σωστή έρευνα σε μια επένδυση σας κάνει πιο σίγουρους για την επένδυσή σας και αφαιρεί μέρος της ανησυχίας που έχουν πολλοί άνθρωποι για τις επενδύσεις τους. 

 

2) Κοιτάχτε μακροπρόθεσμα 

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα σε μια επένδυση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην μπείτε στον κόπο να επενδύσετε σε αυτήν. Αναζητήστε μακροπρόθεσμη αξία σε μια επένδυση και μείνετε μακριά από επενδυτικές ευκαιρίες τύπου "πλουτίστε γρήγορα". Επιπλέον, ως μπόνους, η μακροπρόθεσμη επένδυση σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε λίγο φόρους. Στις περισσότερες χώρες φορολογείστε για την υπεραξία κεφαλαίου που πραγματοποιείτε. Με προσεκτικό σχεδιασμό και μακροπρόθεσμη διακράτηση, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τους φόρους που τελικά θα πρέπει να πληρώσετε για τυχόν κέρδη που πραγματοποιείτε στις επενδύσεις σας. 

 

3) Διαφοροποιηθείτε

Η διαφοροποίηση του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος μείωσης του κινδύνου και της πιθανότητας απώλειας χρημάτων. Αλλά προσέξτε ότι η υπερβολική διαφοροποίηση μπορεί να αφαιρέσει πιθανή επενδυτική απόδοση που μπορεί να είχατε. Η εύλογη διαφοροποίηση του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου εξαλείφει μέρος των αναταράξεων και εξασφαλίζει πιο σταθερές αποδόσεις. 

 

4) Χρησιμοποιήστε τα επιπλέον χρήματά σας για να επενδύσετε 

Μην χρησιμοποιείτε χρήματα που χρειάζεστε για να ζήσετε. Αν θέλετε να ξεκινήσετε με επενδύσεις, είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο εισόδημά σας για να επενδύσετε. Καθώς ωριμάζετε ως επενδυτής, τότε μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κάποια περισσότερα χρήματα από προσωπικές αποταμιεύσεις για να επενδύσετε. Ποτέ όμως μην χρησιμοποιείτε χρήματα χωρίς τα οποία δεν μπορείτε να ζήσετε για να επενδύσετε. Με άλλα λόγια, μην χρησιμοποιείτε τα χρήματα για το ενοίκιο ή τη διατροφή για να επενδύσετε, γιατί αυτά είναι πράγματα που απλά δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε. 

 

5) Ορίστε τους επενδυτικούς σας στόχους 

Ένα σημαντικό βήμα στην επένδυση είναι ο καθορισμός των στόχων σας. Τι είδους χρήματα αναμένετε ρεαλιστικά από τις επενδύσεις σας; Κάποιοι επενδύουν για τη συνταξιοδότησή τους. Κάποιοι επενδύουν για τις σπουδές του παιδιού τους. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς λόγους για τους οποίους θέλουν να επενδύσουν χρήματα, το να γνωρίζουν ακριβώς γιατί είναι πολύ σημαντικό. Η γνώση του πού θέλετε να καταλήξετε με τα προσωπικά σας οικονομικά σας διευκολύνει να επιλέξετε το σωστό είδος επένδυσης και τον τρόπο για να το κάνετε.