Η Μυτιλήνη τίμησε την 25η Μαρτίου- Μεγαλειώδης παρέλαση με πλήθος κόσμου στην Προκυμαία (VIDS,PICS)


Με λαμπρότητα και ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε η μαθητική- πολιτική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από όλα τα σχολεία της Μυτιλήνης και στρατιωτικά τμήματα της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος η  παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Μετά τη δοξολογία οι επίσημοι κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το Στρατιωτικό Διοικητή,  τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων κ.α.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της βουλής βουλευτής Ν.Δ Λέσβου Χαραλαμπος Αθανασίου

Στην παρέλαση συμμετείχαν, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι και Οδηγοί, τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι  Εθνοφύλακες κ.α.

Η παρέλαση έγινε με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.

Για άλλη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση ήταν δρακόντεια, με πολλούς αστυνομικούς και λιμενικούς ακροβολισμένους στην Προκυμαία Μυτιλήνης

 Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε LIVE η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων..