ΒΙΝΤΕΟ: Στον ουρανό του Αιγαίου τα Rafale

ΠΗΓΗ MEGA TV

Την πρώτη τους πτήση ενταγμένα πλεόν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν χθες τα τρία από τα έξι Rafale που απέκτησε η χώρα μας.

Με ένα αυστηρότατο μήνυμα αποτροπής ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας παρέλαβε τα καθήκοντά του στην τελετή που έλαβε χώρα στη Σχολή Ικάρων.

 

Τα Rafale «εξαφάνισαν» τους Τούρκους

Η ένταξη των Rafale στην Πολεμική Αεροπορία προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Το πρωί της Δευτέρας τρία από τα συνολικά έξι απογειώθηκαν για εκπαιδευτική πτήση φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Αιγαίου, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτης τους πτήση ενταγμένα στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ημέρα η τουρκική δραστηριότητα στο FIR Αθηνών ήταν μηδενική, ενώ η τουρκική πολεμική βιομηχανία προσπαθεί να προμοτάρει τους στόχους της για το 2022.

 

Έρχεται το «Σαρλς Ντε Γκωλ»

Με κάθε επισημότητα και πλήρη κάλυψη από τα ΜΜΕ απέπλευσαν 42.500 τόνοι γαλλικής διπλωματίας από το ναύσταθμο της Τουλόν.

Ο λόγος για το αεροπλανοφόρο «Σαρλς Ντε Γκωλ» του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας που συνοδευόμενο από την ομάδα μάχης κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προκειμένου να ενταχθεί στη συνοδεία του πλέει η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας».

Ελληνικά και γαλλικά Rafale θα ασκηθούν μαζί ενώ προγραμματισμένες είναι και σταθμεύσεις γαλλικών μαχητικών στη Σούδα.