Στο ΣτΕ ο Μουτζούρης στην Βαστρια ο κόσμος....- Φωτιές και καταστροφές σε μηχανήματα (pics, vid)



Κινητοποιήσεις διαρκείας για να μην γίνει η δομή στην Βαστρια.

Πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκε στα καλέσματα για μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Βαστρια

Χωρίς αντίσταση από την μικρή αστυνομική δύναμη εκατοντάδες πολίτες μπήκαν μεσα στον περίκλειστο χώρο όπου τα μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες για την ανέγερση της νέας δομής.


Οι πολίτες μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από τα μηχανήματα έργου όπου η αστυνομική δύναμη τα είχε περικυκλώσει αποτρέποντας την όποια επαφή μαζί τους.

Τελικά μερίδα διαδηλωτών έσπασε το φράγμα από την αστυνομία και προκάλεσε εκτεταμένες φθορές σε πολλά μηχανήματα έργου, καθώς και σε γεννήτρια αλλά και στις χημικές τουαλέτες των εργατών.


Στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιος υπεύθυνος από την εταιρεία ούτε εργαζόμενοι.  


 -Στο ΣτΕ και ασφαλιστικά μέτρα ο Μουτζούρης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για να μην δημιουργηθεί η νέα δομή στη Βάστρια όπως γνωστοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε ότι θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες πριν την απόφαση.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αύριο θα στείλει πρόσκληση σε φορείς της Λέσβου για την πραγματοποίηση σύσκεψης όσον αφορά τη γενική κινητοποίηση που σχεδιάζεται να γίνει. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη.