Γιάννης Μπουρνούς «Ακρίβεια και πτώση τζίρου οδηγούν σε απελπισία τους εμπόρους της Μυτιλήνης»


Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου, ο Γιάννης Μπουρνούς συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα του κλάδου.

 

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, ο Γιάννης Μπουρνούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αγορά της Μυτιλήνης περνάει κρίση μεγαλύτερη από αυτήν της περιόδου των Μνημονίων. Ο συνδυασμός πανδημίας, υπερχρέωσης και ανέχειας των νοικοκυριών και εκτόξευσης του κόστους της ενέργειας και των βασικών αγαθών, οδηγεί στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου των καταστημάτων.

Ο εμπορικός κόσμος στενάζει και χρειάζεται άμεσα μέτρα ανακούφισης, για να κρατηθούν ζωντανές οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία τόσο στο νησί μας, όσο και στη χώρα συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική Συμμαχία έχει προτείνει την άμεση ρύθμιση των «κορωνοχρεών», των χρεών δηλαδή που φορτώθηκαν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας. Έχει προτείνει επίσης άμεσες παρεμβάσεις στην αγορά της ενέργειας μέσω μείωσης τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά και μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση.

Με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου εξετάσαμε κι άλλες ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές προτάσεις σχετικά με την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τη ρύθμιση οφειλών, τη διεκδίκηση άμεσης μείωσης του ΦΠΑ, αλλά κι ένα σύνολο κινήτρων στο πλαίσιο ενός «Αναπτυξιακού Ισοδύναμου» για τα νησιά.

Δεσμεύτηκα στους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ότι σύντομα θα ξαναφέρουμε τα προβλήματά τους στη Βουλή, απαιτώντας άμεσες λύσεις».