Χιονίζει στα ορεινά της Λέσβου



Πυκνή χιονόπτωση καταγράφεται από το μεσημέρι στα περισσότερα ορεινά χωριά της Λέσβου, με τις προβλέψεις να «δείχνουν» περαιτέρω επιδείνωση τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το μεσημέρι χιονίζει σε Αγιάσο, Υψηλομέτωπο - Πελοπη - Καπη - Κλειου - Σκαμιά - Λεπέτυμνο, Άργενο, Μανταμάδο, Αμπελικό, Φιλια, Σκαλοχώρι αλλά και χαμηλότερα.

Αγιασος

Η Τροχαία, μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζει καλή την κατάσταση του οδικού δικτύου, όμως συνιστά περιορισμό στις μετακινήσεις και ιδιαίτερη προσοχή στα χωριά της δυτικής, βόρειας, και κεντρικής Λέσβου.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα εχουμε παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ μετά το απόγευμα θα δουν ως και τα 300m. και πιθανως πολύ πρόσκαιρα χαμηλότερα .

Πολύ πιθανό επίσης  να ειναι με τη μορφη χιονοχάλαζου.

Η ψυχρη και ασταθής αυτη μάζα ειναι ικανή να δώσει  φαινόμενα απο αργά το βράδυ προς Τετάρτη, στα ανατολικό κομμάτι του νησιού χωρίς να αποκλείεται το πρωί πολλές πεδινές περιοχές να δουν χιονολυτο-χιονοχαλαζο, λιγο μετα την είσοδο του μετώπου(μετά θα γινουν βροχή) και πριν το πρόσκαιρο άνοιγμα, ακόμα και με 6-7 βαθμούς.

Χιονοστρωσεις θα έχουμε  πάνω απο τα 400 στα ορεινά -ημιορεινά.

Οι κρισιμότερες ωρες ειναι οι πρωινές(πέρασμα μετωπου) και οι μεσημεριανες-απογευματινές(αύξηση της ασταθειας).