ΒΙΝΤΕΟ| Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα... με άρωμα Πάσχα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος εκτιμά πως φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αφού παρατηρείται αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας στη χώρα.

Για πρώτη φορά μετά την αρχή της πανδημίας, ο εορτασμός της Ανάστασης θα γίνει με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. Χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις,καθώς παρατηρείται μείωση των θανάτων και διασωληνώσεων.

Όπως δείχνουν τα υγειονομικά στοιχεία οι απόκριες θα έχουν μάσκες, αποστάσεις και μέτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δε θα υπάρχουν και καρναβαλικές εκδηλώσεις ούτε και φέτος, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει τόσο μεγάλου εύρους εκδηλώσεις.

Το Πάσχα ωστόσο φαίνεται το κλίμα να αλλάζει αφού σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία με ατομική ευθύνη.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, το Πάσχα θα έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε την Ανάσταση στα χωριά μας.

«Με τα εργαλεία που έχουμε η πανδημία μπορεί να μας φύγει σε 6 ή 8 μήνες. Πιστεύω πως η πανδημία θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Αυτό θα γίνει εάν όλοι εμβολιαστούν, όχι μόνο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο, και να φοράμε μάσκες και να κάνουμε τεστ», δήλωσε ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins,Παναγής Γαλιατσάτος.

Όπως όλα δείχνουν, το τέλος της Όμικρον μπορεί να έρθει ουσιαστικά μέσα στο καλοκαίρι ,ωστόσο όπως εκτιμά από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας στο Σιάτλ των ΗΠΑ θα υπάρξει κορύφωση, που αναμένεται από τώρα έως τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Μετά το κύμα της Όμικρον, η Covid-19 θα επιστρέφει με μεταλλάξεις αλλά όχι και η πανδημία, καταλήγουν οι οι ειδικοί.