Τηλεδιάσκεψη Μηταρακη με τους Συνοριοφυλακες της Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε τηλεδιάσκεψη βρέθηκε χθες 16/02/2022 η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου με τον υπουργό κ. Μηταράκη , τον Διευθυντή κ. Κωστάκο και τους κυρίους Γενικούς Γραμματείς Λογοθέτη και Γεωργιάδη.

-Ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τους Συνοριακούς Φύλακες ορισμένου χρόνου είναι η Μονιμοποίηση. Τέθηκε από νωρίς στο τραπέζι της συζήτησης καθώς θεωρείτο η κορυφή της αντζέντα της Ένωσης μας . Η κυβέρνηση επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό του θεσμού των Συνοριακών Φυλάκων, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Αστυνομίας . Δε τίθεται αμφισβήτηση περί της αποτελεσματικότητας του νέου θεσμού επιτήρησης θαλάσσιων Συνόρων στα νησιά. Και στάθηκε στο θετικό πρόσημο της εκδοχή αυτής.

 

- Ένα ακόμη ζήτημα ήταν ,τα προβλήματα με τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ που εξυπηρετούν τις υπηρεσιακές ανάγκες της Αστυνομίας αλλά και εμμέσως τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο. Η Δομή στο Μαυροβούνι αποτελεί το μοναδικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου ρευματοδοτείται με γεννήτριες. Η ανησυχία μας για τη πιθανότητα 4ης πυρκαγιάς σε σκηνή από βραχυκύκλωμα με κίνδυνο την απώλεια ανθρώπινης ζωής ήταν το έναυσμα να ρωτήσουμε για το πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα. Η τοποθεσία και η κατασκευή της συγκεκριμένης Δομής ήταν μια έκτακτη λύση μετά τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας και δεν είχαν προβλεφθεί οι αναγκαίες ηλεκτρολογικές συνδέσεις καθώς το κέντρο είχε ορισθεί ως γνωστόν ως προσωρινό και έτσι παρέμεινε. Ωστόσο θα επιδιορθωθεί.

Ήταν ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον κ. Υπουργό , τους κυρίους Γενικούς και το κ. Διευθυντή. Τους Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διέθεσαν ώστε να ακουστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τη καθημερινότητα των συναδέλφων μας.