ΒΙΝΤΕΟ: Μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Αλλαγές στις ποινές και νέα μέτρα έρχονται για την αντιμετώπιση σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο της οπαδικής βίας. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τόσο σε θεσμικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο, εξετάζει η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

«Το φαινόμενο υπάρχει παντού και πρέπει να το ξεριζώσουμε από παντού. Είμαστε αποφασισμένοι να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους, να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές θα είναι στοχευμένες περισσότερο στο θέμα των ποινών στους συλληφθέντες.

 

Τα νέα μέτρα για την οπαδική βία αφορούν:

– Λιγότερες ή καθόλου αναστολές στις ποινές για οπαδική βία

– Επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο

– Αυστηρότερο πλαίσιο για την αδειοδότηση και των έλεγχο συνδέσμων

 

«Εξελίσσονται πολλές από αυτές τις πρωτοβουλίες, που προφανώς έχουν να κάνουν με την αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου αλλά ταυτόχρονα και με ένα νομικό πλαίσιο λειτουργίας των λεσχών, ένα ποιοτικό φιλτράρισμα οπαδών», δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης.

Το θέμα της οπαδικής βίας θα συζητηθεί και στην Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν να μάθουν εάν λειτουργούσε νόμιμα η λέσχη φιλάθλων στην οποία φέρεται ν αήταν μέλη οι συλληφθέντες για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αλλά και εάν η εν λόγω λέσχη λειτουργούσε παρανόμως, γιατί δεν σφραγίστηκε όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Η αστυνομία συνεχίζει τους σαρωτικούς ελέγχους σε λέσχες φιλάθλων σε ολόκληρη την χώρα. Στελέχη της ΕΛΑΣ έκαναν σήμερα έφοδο σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Επανομή ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχουν μπει λουκέτα σε τρεις συνδέσμους ομάδων της Θεσσαλονίκης.