Έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις από την Χίο στην Μυτιλήνη… για την Βαστρια;- Θα δείρουν πάλι κόσμο;


Το ότι θα έφτανε κάποια ημέρα που η Χίος θα  έκανε και «εξαγωγή» σε ΜΑΤ,  αυτό ούτε η φαντασία του πλέον προχωρημένου «αναπτυξιλόγου» δεν θα μπορούσε να το φανταστεί.

Κάποτε το νησί έκανε εξαγωγές σε Μετάξι, Κρασί, Εσπεριδοειδή και άλλα, μαζί με τη μαστίχα του.

Τώρα «εξάγει» ΜΑΤ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διμοιρία των ΜΑΤ που  εδρεύει στη Χίο θα μεταβεί  σήμερα το βράδυ στη γειτονική Λέσβο  προκειμένου  να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις ενόψει της  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι κάτοικοι προκειμένου να αποτρέψουν την επιβολή της υπερδομής εγκλεισμού για πρόσφυγες και μετανάστες στη Βάστρια.

Δε θα κουραστούμε να λέμε ότι αυτή η παρατεταμένη «ομηρεία» των τοπικών κοινωνιών από την Ελληνική Κυβέρνηση, δεν μπορεί πλέον, παρά να αποσκοπεί, στη σταδιακή παρά πέρα υποβάθμιση τους, προκειμένου να αποδεχτούν την αλλαγή της φυσιογνωμίας τους.

Δύο χρόνια τώρα τα νησιά  ζουν κάθε τρεις και λίγο τις συνθήκες  ενός ακήρυκτου «πολέμου» χωρίς κανείς από τους κυβερνώντες  να υπολογίζει τις συνέπειες σε Εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό  επίπεδο.

Πηγή https://indanews.gr/

UPDATE

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αστυνομικές πήγες που επικαλείται τοπικό ΜΜΕ της Λέσβου, η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει την μετακίνηση ΜΑΤ από την Χίο.