Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο | Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου


Προβλήματα υπάρχουν σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, και οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΜΥ φτάνουν στα πελάγη τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Δεμένο από το ξημέρωμα της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου είναι το επιβατηγό Blue Star Myconos στο λιμάνι της Μυτιλήνης, εκτελώντας το δρομολόγιο από την Καβάλα προς Πειραιά.

Ο λόγος είναι οι έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο.

 

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου επισημαίνει:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ, για σήμερα προβλέπονται πολύ θυελλώδεις άνεμοι και θα επικρατήσουν στο Κεντρικό Αιγαίο βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 - 9 μποφόρ και ισχύει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία , ενώ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ εως βραδινές ώρες.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.