Στον Καριωνα την Κυριακή ο ΟΡΕΙΑΣ


Η πεζοπορία της Κυριακής από τον ΟΡΕΙΑΣ

Τελευταία Κυριακή του Χειμώνα! Μόνο το ολόλευκο πέπλο του έλειψε από την πόλη μας φέτος, γιατί κατά τα άλλα, μας χάρισε όλη τη γκάμα από τις χάρες του.  Ήδη από την περασμένη πεζοπορία μας, αντικρύσαμε σε πλαγιές και κάμπους πολύχρωμες ανεμώνες και ολάνθιστες αμυγδαλιές με τα φαντασμαγορικά έντονα μωβ / φούξια λουλούδια τους να καρτεράνε την κυρά Άνοιξη να πάρει τη θέση της στο προσκήνιο. Μα ο Χειμώνας, βαρύς όπως είναι, δε βιάζεται να μας αποχαιρετήσει ακόμα.

Έχει κι άλλα τραγούδια να μας πει καθώς αργοσέρνει τα βήματά του προς την έξοδο.

Τι θα λέγατε να πάμε να τον αποχαιρετήσουμε σε ένα από τα πιο αγαπημένα του στέκια; Στρέμματα από πευκοδάσος και πολύβουες ρεματιές με γάργαρα νερά μας περιμένουν στον Καριώνα!

Ραντεβού την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 08:30 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στην πλατεία του χωριού (στις βρύσες). Η διαδρομή δεν είναι για αρχαρίους, χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας με 3 απαιτητικές ανηφόρες που όμως εμείς θα υπερκεράσουμε ρίχνοντας το ρυθμό μας όσο χρειαστεί. Θα είναι κυκλική, απόστασης περίπου 11 χλμ που θα διανύσουμε σε περίπου 4,30 ώρες. Μετά την πρώτη στάση μας, όσοι επιθυμούν μεγαλύτερη πρόκληση και κατακόρυφη αύξηση ρυθμού και δυσκολίας, θα δημιουργήσουν την ομάδα Α (ιχμή) που θα ξεκολλήσει από το υπόλοιπο σώμα και θα ανέβει στην κορυφή του όρους Περιστέρι στα 650μ υψόμετρο διανύοντας απόσταση περίπου 13 χλμ.

Θα κινηθούμε νοτιοδυτικά πάνω σε παλιό μονοπάτι με κλίση ανηφορική προς την Πηγή Μαργού. Θα περάσουμε από την περιοχή Αχλάδα όπου θα συναντήσουμε το ξωκλήσι Αγία Ειρήνη και από εκεί μέσα από ένα αχανές και κατάφυτο κομμάτι πευκοδάσους θα κατεβούμε και θα διασχίσουμε το ρέμα της Αροδάφνης.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς τον Κάστελλο για να φτάσουμε στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος απ' όπου η ομάδα Α (ιχμή) θα ξεκινήσει το ανέβασμα (κλίσης εδάφους αλλά και έντασης) , προς την κορυφή του όρους Περιστέρι στα 650μ υψόμετρο. Και οι 2 ομάδες θα επιστρέψουμε από τον Καριώνα και το σηματοδοτημένο μονοπάτι για Σκόπελο.

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running. Δέντρα και νερά υπάρχουν σε αφθονία και στην περιοχή αυτή, οπότε οι τολμηροί θα βρείτε πάμπολλους τρόπους να μας "εκπλήξετε" εκ νέου με την τρέλ… τόλμη σας!!!

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών), PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τον ταβερνιάρη αυτή τη φορά).

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή του αντιτίμου των 5€  το οποίο θα πληρώνεται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.

Καλή μας αντάμωση!