Επιτροπή: «Πράσινο φως» για αύξηση πληρότητας στα γήπεδα και επιστροφή των σχολικών εκδρομών

Εκτός αυτών οι ειδικοί θα κληθούν να αποφασίσουν και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν την περίοδο της Αποκριάς.

«Ναι» στην επιστροφή των ορθίων πελατών στη διασκέδαση είπε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της.

Έτσι, κατά τις βραδινές εξόδους οι πελάτες θα μπορούν πλέον να διασκεδάζουν όρθιοι αλλά και με τη συνοδεία μουσικής πλέον, καθώς και χωρίς όριο αριθμού ανά τραπέζι.

Νωρίτερα, είχε ανάψει πράσινο φως για αύξηση στη χωρητικότητα των θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και στην επιστροφή των σχολικών εκδρομών έδωσε η Επιτροπή μετά από εισήγηση της κυβέρνησης.

Εκτός αυτών οι ειδικοί θα κληθούν να αποφασίσουν και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν την περίοδο της Αποκριάς.

Παρά το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μία τροχιά αποκλιμάκωσης και οι ειδικοί συμφωνούν στην πλειοψηφία τους στη χαλάρωση μερικών μέτρων, ωστόσο θεωρούν πως ακόμη δεν είναι η σωστή στιγμή ώστε να αρθούν με μιας όλες οι απαγορεύσεις.

Προβληματισμοί

Προς το «όχι» κινούνται οι περισσότεροι στο να επιτραπούν οι ανοικτές καρναβαλικές εκδηλώσεις, καθώς αυτό θα συνέβαλλε πολύ στην διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον η οποία είναι πολύ μεταδοτική.