«Γέμισε» σκουπιδιάρικα η Μυτιλήνη- Μαζική μηχανοκίνητη πορεία από εργαζόμενους στους ΟΤΑ


Στη στάση Εργασίας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για χτες, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου από τις 7 ως τις 11 το πρωί, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, συμμετείχε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, με μηχανοκίνητη πορεία και με συμμετοχή των εργαζομένων από τους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Οι εργαζόμενοι με τα μηχανήματα από των δύο δήμων στις 10 το πρωί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου κατευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δίνοντας το ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, όσο και το μέλος του ΔΣ Δημήτρης Κόνσουλας, καθώς οι εργαζόμενοι σε δηλώσεις τους ζήτησαν την απόσυρση του πορίσματος της επιτροπής, που αφορά στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με το Πόρισμα, κάποιες ειδικότητες από τους σημερινούς δικαιούχους, δεν προβλέπονται καν στη χορήγηση του επιδόματος, ενώ στην πλειοψηφία των σημερινών δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα των 150,00 ευρώ προτείνεται μείωση περισσότερο του μισού με την υποβίβαση της ειδικότητας τους σε οικονομικά υποδεέστερη κατηγορία. Καμιά μελέτη επαγγελματικού κινδύνου δεν ελήφθη υπόψη. Αδιαφορούν για το γεγονός πως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) δεν δίνονται καν στους εργαζόμενους δικαιούχους, αγνοούν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν συνολικά στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., κυρίως από την έλλειψη του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και την 10ετή απαξίωση με αποτέλεσμα κακοσυντηρημένο και απαξιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό που τον καθιστά συχνά επικίνδυνο. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για νέες περικοπές μισθών. Κάθε μείωση μισθού πλέον οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ανέχεια».

Πηγή https://www.ertnews.gr/