Πλούσιες οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης


Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης κατόπιν αιτημάτων δημοτών και αποφάσεων του Συμβουλίου της, αιτείται από τη Δημοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ τα παρακάτω:

 

·         Επισκευή των δημοτικών οδών Κυβοπούλου και Διγαλάκη στη Νεάπολη.

·         Δεντροφύτευση στην οδό Βουρνάζων αλλά και στις περιοχές δημοτικού πάρκινγκ, ΝΟΜ, Μακρύ Γυαλού.

·         Περεταίρω στελέχωση του Τμήματος Αυτεπιστασίας που επιτελεί σημαντικό έργο στην πόλη και στο Δήμο αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας.

·         Αποκατάσταση βατότητας των παρόδων της Αερ. Γιανναρέλλη (Βαλιάδου, Παλαιολόγου, Ζακύνθου, Βυζαντίου κ.ά.) που δέχτηκαν όλο το βάρος της κίνησης των οχημάτων κατά το έργο της εγκατάστασης του νέου αγωγού ομβρίων Λαγκάδας.

·         Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής κίνησης στη διασταύρωση των Χαλίκων αμέσως μετά το Νοσοκομείο. 

·         Δημιουργία παιδικής χαράς στο Πληγώνι σε οικόπεδο που έχει υποδειχτεί για αγορά από το Δήμο.

·         Επισκευή των φθαρμένων κι επικίνδυνων παλαιών ιστών φωτισμού στη νησίδα του Μακρύ Γυαλού.


·         Εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής της Μητρόπολης Μυτιλήνης (επισκευή στα παγκάκια, μετακίνηση πίνακα αγγελτηρίων, καθαρισμό του μικρού κήπου, επισκευή του οδοστρώματος Αγίας Σοφίας, επαρκή φωτισμό στα στενά, διευθέτηση κυκλοφορίας κλπ).

 

Επιπλέον, η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης προχώρησε μεταξύ άλλων, σε παρεμβάσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για να δρομολογηθούν τα παρακάτω:

 

·         Αποκαταστάσεις βατότητας δρόμων και προβλημάτων δημοτικού φωτισμού (Τσαμάκια, Επάνω Σκάλα, Χρυσομαλλούσα, Πυργέλια, Καλλιθέα, Αγορά, Παγανή).

·         Στήριξη οροφής στάσης αστικών λεωφορείων στην οδό Οδ. Ελύτη κατόπιν των εύστοχων επισημάνσεων δημοτών για επικινδυνότητα.


·         Διάθεση επαρκούς ποσότητας αλατιού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου για τις περιόδους κακοκαιρίας σε Χάλικες, Καλλιθέα, Παγανή, Καρά Τεπές, Ακρωτήρι, Πληγώνι κ.α.

·         Καθαρισμοί ρεμάτων στις περιοχές Ακλειδιού, Βαρειάς και Ακρωτηρίου από την αρμόδια Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, για αποφυγή πλημμυρισμών (μετά τα ρέματα Καλλιθέας και Χρυσομαλλούσας που έχουν ήδη καθαριστεί).

·         Βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος χώρου του παλιού αεροσταθμού «Οδ. Ελύτης» της Μυτιλήνης που δείχνει εικόνα εγκατάλειψης (κοπή άρρωστων φοινίκων, αποξήλωση φθαρμένης στάσης λεωφορείων και παλαιών πληροφοριακών και κυκλοφοριακών πινακίδων κλπ).


Επίσης, με μέριμνα της Κοινότητας τοποθετήθηκε προστατευτικό κάγκελο για τους πεζούς, στο πεζοδρόμιο της περιφερειακής οδού που συνδέει τις συνοικίες Ακλειδιού και Κουμκό με τη Βαρειά και το Ακρωτήρι.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αλέκος Κουζινόγλου, βρέθηκε προσφάτως στο χώρο του Κέντρου ΑΜΕΑ «Κυψέλη», όπου πρόσφερε στα παιδιά βασιλόπιτες και γλυκά κι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την υπεύθυνη κα Βάγια Αλατερού θέματα που απασχολούν το Κέντρο και τα ΑΜΕΑ καθώς και προτάσεις για το πώς μπορεί να συμβάλει η Κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης στη βελτίωση της προσβασιμότητας και των συνθηκών ποιότητας ζωής κι εξυπηρέτησής τους στην πόλη.