Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και στη περιφέρεια Β. Αιγαίου ετοιμάζουν οι αγρότες της Λέσβου


Στην ανοιχτή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των αγροτικών συλλόγων, έγινε δημιουργική συζήτηση αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες του νησιού.

Παρά την όποια μικρή άνοδο στις τιμές του λαδιού και του γάλατος, οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζετε από την επίθεση που δέχονται πρώτα με τον καλπασμό των τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια και δεύτερον από τις τεράστιες ανατιμήσεις σε οικιακό και αγροτικό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και την μεγάλη ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Συμπερασματικά φάνηκε ότι μόνο με γενναία μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας, ουσιαστική και πλήρη προστασία από φυσικές καταστροφές και ζωονόσους, δραστική μείωση στην ενέργεια και αφορολόγητο πετρέλαιο, θα μπορέσουμε να μείνουμε στα χωράφια και στις δουλείες μας για να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Αποφασίστηκε μέσα στη τρέχουσα εβδομάδα να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Μυτιλήνη και στη περιφέρεια Β. Αιγαίου όπου στεγάζετε το γραφείο του ΕΛΓΑ πιέζοντας για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, για την καρπόπτωση της ελιάς μετά από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν το νησί.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους βιοπαλαιστές αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα αυτές τις μέρες διεκδικώντας λύσεις στα χρόνια προβλήματά μας και καλούμε όλους τους αγρότες του νησιού να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κλιμάκωση της δράσης μας, με παλλεσβιακή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.


Μείωση του κόστους παραγωγής.

Εγγυημένες τιμές παραγωγού για τα προϊόντα μας που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζήσουμε.

Άμεση αποζημίωση για την καρπόπτωση της ελιάς αλλά και για την ακαρπία που πλήττει το λεσβιακό ελαιώνα τα τελευταία 3 χρόνια.

Παράταση για τη διόρθωση των λαθών στους δασικούς χάρτες για τα οποία δεν φταίμε και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του παλεσβιακού εργατικού κέντρου και καλεί όλους τους αγρότες του νησιού να συμμετέχουν στη κινητοποίηση τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 2 το μεσημέρι στη θέση (Βάστρια). Τη στιγμή που δεν δίνουν χρήματα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα την ίδια στιγμή ρέουν άφθονα τα εκατομμύρια  ευρώ για να φτιάξουν στα νησιά μας στρατόπεδα – φυλακές ψυχών υλοποιώντας τις προσταγές της Ε.Ε.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ