Νοικιάζεις αυτοκίνητο στη Μυτιλήνη; Να τι πρέπει να προσέξεις!


Σκέφτεστε να επισκεφθείτε το όμορφο νησί μας; Τότε ίσως να έχετε πάρει μια εξαιρετική απόφαση!

Για να το απολαύσετε όμως στο έπακρον, σίγουρα θα χρειαστείτε ένα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητο έτσι ώστε να εξερευνήσετε κάθε κρυστάλλινη παραλία που προσφέρει ο τόπος μας και κάθε απόμακρο παραδοσιακό ταβερνάκι!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτεί να γνωρίζετε μερικά πράγματα έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως σε κάποιο ενδεχόμενο ζημίας ή άλλου γεγονότος.

Όταν πρόκειται να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για τις διακοπές σας, αυτά τα 5 πράγματα που θα σας αναλύσουμε πιο κάτω θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα αλλά και πιθανόν κόπο από μια ενδεχόμενη ζημία!

 

Ρωτήστε και δείτε τι ασφαλιστική κάλυψη έχετε πριν την υπογραφή

Πριν την υπογραφή της παραλαβής του αυτοκινήτου, δείτε καλά τι ασφαλιστική κάλυψη έχει το αυτοκίνητο που νοικιάζετε.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα όχημα με απλή βασική ασφάλεια, με κάλυψη με απαλλαγές ή ακόμα και με πλήρη μικτή ασφάλεια.

Αυτό που προτείνουμε πάντα εμείς είναι να έχετε τη μέγιστη δυνατή ασφαλιστική κάλυψη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση την οποιαδήποτε ζημιά τη χρεώνεστε αυτομάτως εσείς.

 

Ψάξτε και συγκρίνετε τιμές και εκπτώσεις

Αν ταξιδεύετε σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, όπως π.χ. τον Μάιο ή τον Οκτώβριο, σίγουρα θα βρείτε εξαιρετικές τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου στο νησί μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να αναζητάτε online, πριν την άφιξή σας, και να συγκρίνετε τιμές από διάφορες εταιρείες που προσφέρουν ενοικίαση αυτοκινήτου.

Συγκρίνοντας τιμές μπορείτε να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα της αγοράς και να κάνετε την πλέον συμφέρουσα επιλογή.

 

Να έχετε πάντα έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης

Αν το γραφείο ενοικίασης κλείνει κάποια ώρα, θα πρέπει να σας δώσει έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης όπου θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί του σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλης δυσκολίας όπως για παράδειγμα αν έχετε κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Σε αυτόν τον αριθμό θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε αν αντιμετωπίσετε την οποιαδήποτε δυσκολία κατά τη διάρκεια της ενοικίασής σας, όπως χαρακτηριστικά ένα σκασμένο ελαστικό, ένα τρακάρισμα, κ.ο.κ.

 

Επιθεωρήστε σχολαστικά το όχημα, πριν την παραλαβή

Πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να το επιθεωρήσετε σχολαστικά και ιδιαίτερα να δώσετε σημασία σε τυχόν προϋπάρχουσες ζημίες ή γρατζουνιές, έτσι ώστε να σημειωθούν πάνω στο έντυπο ενοικίασης, για να μην τις χρεωθείτε εσείς.

Σε περίπτωση ζημιών που δεν προϋπήρχαν και έγιναν κατά τη δική σας χρήση, θα φορτωθείτε εσείς το βάρος τους, ανάλογα την ασφάλιση του αυτοκινήτου που επιλέξατε – αν δηλαδή συμφωνήσατε για απλή ασφάλεια ή για πλήρη μικτή κάλυψη.

Πέρα από ζημιές, θα πρέπει να ελέγξετε αν τα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση, αν υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως τρίγωνο ασφαλείας, πυροσβεστήρας, κτλ.

 

Εξοικειωθείτε με το όχημα τα πρώτα λεπτά

Πριν ξεκινήσετε για να αναχωρήσετε από το σημείο, εξοικειωθείτε πρώτα με το αυτοκίνητο, δείτε που βρίσκονται όλοι οι σημαντικοί διακόπτες λειτουργίας και μετά από λίγη ώρα, όταν θα νιώθετε οικεία, μπορείτε να ξεκινήσετε για την εξερεύνηση του νησιού μας!

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές, καθώς είναι σίγουρο ότι θα γλυτώσετε αρκετό χρόνο και χρήμα σε διαφορετική περίπτωση. Το πλέον σημαντικό είναι η επιλογή που θα κάνετε για την ασφάλεια ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, όπου σας προτείνουμε πάντα να έχετε τη μέγιστη δυνατή κάλυψη.

Φανταστείτε να επιστρέφετε το αυτοκίνητο στο τέλος των διακοπών σας και να ενημερώνεστε ότι πρέπει να πληρώσετε εξτρά χρήματα για ζημιές ή ακόμα και γρατζουνιές που προκλήθηκαν από τη δική σας χρήση!