Γ. Μπουρνούς: Να ενισχυθεί με προσωπικό το Ταχυδρομικό Γραφείο Αγιάσου


Αναφορά στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Ταχυδρομικού Γραφείου Αγιάσου, εκφράζοντας, παράλληλα, τη σφοδρή αντίθεση του σε ενδεχόμενη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για την περαιτέρω συρρίκνωση η/και παύση της λειτουργίας του.

 

Ο Γιάννης Μπουρνούς ενεργώντας άμεσα και συμμεριζόμενος την έντονη ανησυχία των περίπου 5000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που εξυπηρετεί το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αγιάσο, κοινοποίησε στον αρμόδιο Υπουργό τη σχετική απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, με την οποία τεκμηριώνεται πλήρως η σπουδαιότητα ύπαρξης και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το ταχυδρομείο στην περιοχή, ενώ, παράλληλα, παρατίθεται αναλυτικά η δυσχερής θέση που έχει περιέλθει λόγω της έλλειψης προσωπικού.

 

Ο κ. Μπουρνούς υιοθετώντας πλήρως την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, καλεί τον Υπουργό να ενεργήσει άμεσα για την ενίσχυση του Ταχυδρομικού Γραφείου με προσωπικό και να διασφαλίσει τη μελλοντική του λειτουργία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

 

                                                                                                   

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Θέμα: «Να συνεχιστεί η λειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου στην Αγιάσο Λέσβου και να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό».

 

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει, προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφορά με την επιστολή – απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου του Δήμου Μυτιλήνης, με την οποία εκφράζονται η έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία σχετικά με την υπολειτουργία, λόγω έλλειψης προσωπικού, του Ταχυδρομικού Γραφείου Αγιάσου στη Λέσβο καθώς και η σφοδρή αντίθεση σε ενδεχόμενη απόφαση παύσης της λειτουργίας του, συνεπεία του γενικότερου σχεδιασμού της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ.

 

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω Ταχυδρομείο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταχυδρομικά γραφεία του νησιού, όσον αφορά στον όγκο εργασιών και στις καθημερινές συναλλαγές εφόσον εξυπηρετεί τους 2500 μόνιμους κατοίκους της Αγιάσου καθώς και τους κατοίκους έξι (6)  χωριών της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα.

 

Επιπλέον, αναφέρεται ότι στην Αγιάσο αλλά και στη Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα δεν λειτουργεί κανένα κατάστημα Τράπεζας με αποτέλεσμα όλες οι σχετικές συναλλαγές να διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από το Ταχυδρομείο. 

 

Τονίζεται ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυο υπαλλήλων, εκ των οποίων ο ένας είναι επιφορτισμένος με την παράδοση της αλληλογραφίας στις περιοχές που καλύπτει το συγκεκριμένο γραφείο, το Ταχυδρομείο υπολειτουργεί αδυνατώντας να παρέχει τις προσδοκώμενες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. 

 

Με βάση τα ως άνω αναφερόμενα, το Ταχυδρομικό Γραφείου Αγιάσου πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με προσωπικό, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και να αναθεωρηθεί κάθε ενδεχόμενος σχεδιασμός της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ, που προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση του καταστήματος ή/και την παύση λειτουργίας του.  

                                                Επισυνάπτεται η επιστολή.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.