Λιβανός: Αποπομπή από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με απόφαση ΜητσοτάκηΈνα επεισόδιο του Σπήλιου Λιβανού με τον Πέτρο Δούκα στις 2 Φεβρουαρίου ήταν η αφορμή για να τον αποπέμψει από το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.


Δεν αρμόζει η αντίδρασή του σε υπουργό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές μόλις έγιναν γνωστες οι δηλώσεις του κ. Λιβανού, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του κατέστησε σαφές ότι η αντίδραση στις αναφορές του Πέτρου Δούκα δεν αρμόζει στον αξιακό κώδικα της κυβέρνησης και η αντίδραση έπρεπε να ήταν διαφορετική κάτι που ο υπουργός το δέχτηκε και υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι παρα τη φιλία που τους συνδέει τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές