ΒΙΝΤΕΟ: Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Καινούριο κλιματιστικό & ψυγείο στη μισή τιμή

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η ώρα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών και την αντικατάσταση με νέες ήρθε με επιδότηση έως 50%. Η πλατφόρμα θα ανοίξει το επόμενο διάστημα και οι καταναλωτές με εκπτωτικό κουπόνι θα μπορούν να αγοράσουν νέες συσκευές.

Τα νοικοκυριά μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, με στόχο να βγουν από την χρήση ενεργοβόρες συσκευές που επιβαρύνουν το δίκτυο, αλλά και την τσέπη των καταναλωτών.

Άτυχοι όσοι ήδη έχουν συσκευές νέας τεχνολογίας…

Η επιδότηση θα είναι από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό. Κριτήριο θα είναι το ετήσιο εισόδημα και προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

Κάθε νοικοκυριό, από τα συνολικά 200.000 του προγράμματος, θα μπορεί να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές. Για παράδειγμα, τρία κλματιστικά ή ένα ψυγείο και 2 κλιματιστικά.

Με τις νέες συσκευές η μείωση στο ρεύμα θα είναι από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο. Έτσι σε μερικά χρόνια θα μπορέσουν να κάνουν απόσβεση της αξίας των συσκευών.

To όφελος για την χώρα θα είναι από τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από 15 έως 27 εκατ. ευρώ το χρόνο.