ΒΙΝΤΕΟ: Τουρκία: Νέα επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό

ΠΗΓΗ MEGA TV


Προκλητικός κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Ταγίπ Ερντογάν.

 

Οι σοροί 19 ανθρώπων που φέρεται να πέθαναν από το κρύο, εικονίζονται στα πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές. Το τραγικό συμβάν έγινε στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα κοντά στο πέρασμα των Υψάλων, λίγα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, πριν από μερικές ημέρες.

Με τη συνηθισμένη του νεοθωμανική πρακτική, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε από τη μία να φορέσει το προσωπείο του φιλεύσπλαχνου ηγέτη και από την άλλη να εξαπολύσει επίθεση προπαγάνδας στην Ελλάδα.

«Αρχικά, το να βλέπεις τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν από το κρύο δεν είναι κάτι που μπορείς να δεχθείς και να χωνέψεις. Δεν βλέπουμε βέβαια για πρώτη φορά αυτήν την στάση από την Ελλάδα που το έχει συνηθίσει».

Την πάγια, προκλητική πρακτική της Άγκυρας, που σε κάθε ευκαιρία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό δεν άφησε αναπάντητη η ελληνική Κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αυτού του είδους η προπαγάνδα και οι ψευδείς ισχυρισμοί να δικαιολογήσουν οι να κρύψουν τις ευθύνες, τις τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας και την διαρκή της επιδίωξη να εργαλειοποιήσει το θέμα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλειμάν Σοϊλού, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναφέρει πως οι ελληνικές Αρχές ανάγκασαν τους πρόσφυγες να βγάλουν τα παπούτσια τους λίγο πριν τους στείλουν πίσω στην Τουρκία σε μία πορεία βέβαιου θανάτου.

Η πρόσφατη τραγωδία με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς δε θα είναι η τελευταία, με την Τουρκία συστηματικά να επιχειρεί τη μετατροπή της δίψας για καλύτερη ζωή, σε όπλο.