ΒΙΝΤΕΟ: Έρχεται το υποχρεωτικό αλκοολόμετρο στα αυτοκίνητα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Σε νέους κανόνες που δηλώνουν ότι όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται και πωλούνται στην ΕΕ θα διαθέτουν αλκοολόμετρα συμφώνησε η ΕΕ.

Όπως μάλιστα γράφει και το πρωτοσέλιδο των «Νέων» πρόκειται για ένα μέτρο επανάσταση για την οδική ασφάλεια που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές, ενώ δεν περιλαμβάνει μόνο το αλκοολόμετρο αλλά και το μαύρο κουτί.

Από τον Ιούλιο οποιο καινούργιο όχημα βγαίνει από την γραμμή παραγωγής θα πρέπει να φέρει μαζί του όχι μόνο το αλκοολομετρο αλλά και το μαύρο κουτί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους τουλάχιστον 10.000 Ευρωπαίοι πολίτες σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που προκλήθηκαν από οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Τι είναι και πώς λειτουργεί

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η συσκευή θα είναι συνδεδεμένη με τον κινητήρα του αυτοκινήτου.

«Το αλκοολόμετρο είναι μια συσκευή που μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε όχημα. Αυτοκίνητα, μηχανές, φορτηγά, σε όλα τα οχήματα» σημείωσε ο τεχνικός Ντιν Φλάναγκαν.

Το σύστημα αυτό θα είναι υποχρεωτικό από το 2024 για όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην ΕΕ, ανεξαρτήτως από την ημερομηνία που έχουν αποσπάσει έγκριση τύπου.

Η συσκευή μπορεί να προστεθεί σε όλα τα οχήματα, ωστόσο το κόστος είναι λίγο αυξημένο, με ποσά περίπου στα 1.500 ευρώ.