BINTEO: Στις 11,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Σε άνοδο το ΚΙΝΑΛ

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ηγετική ομάδα θα αποφασίσει με ψηφοφορία αν το κόμμα θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και πάλι σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές για ίσες αποστάσεις και κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απλοϊκές προσεγγίσεις και κούφια συνθήματα.

Δέσμευση ότι τα μέλη του κόμματος θα επικυρώσουν με ψηφοφόρια τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζει ο λαός.

«Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν θα μπούμε σε κάποια κυβέρνηση δεν θα αποφασίσει ο πρόεδρος ή η κεντρική επιτροπή αλλά η βάση, τα μέλη του κόμματος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κόσμος θα απαντήσεις ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα το 2023 που θα έχουμε εκλογές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Παρότι επανέλαβε το κάλεσμά του στις προοδευτικές δυνάμεις ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η λογική των ίσων αποστάσεων έχει ένα επικοινωνιακό χάρισμα όταν δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Όταν όμως φτάσει η κρίσιμη ώρα της κρίσης και έρθει η ώρα της κάλπης δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή. Ο κ. Τσίπρας συνέχισε και σήμερα να κρατά ίσες αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε το ΚΙΝΑΛ.

Στις 11,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνών να συγκεντρώνει 31,2% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανοδικά ποσοστά παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 14,2% και ακολουθούν το Κ.Κ.Ε με 7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4% και το ΜΕΡΑ25 με 2.6%.

Απαντώντας για τις δηλώσεις Πολάκη και Χριστοδουλοπούλου περί συριζοφρουρών ο Αλέξης Τσίπρας διαφώνησε κάθετα μεν, στήριξε δε τα στελέχη του.

«Ο Παύλος Πολάκης και όλα τα στελέχη του συριζα έχουν τη διαδρομή τους, έχουν την ευθικρισία τους, έχουν τη δυνατότητα να διατυπώνουν τις απόψεις τους, δεν συμφωνών πάντα με αυτά που λένε όλα τα στελέχη. Όλα τα λουλούδια ανθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε και ο πρόεδρος Μάο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να του υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, δεν ακούστηκε πρώτη φορά από τον κ. Πολάκη. Το είπε ο ίδιος μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απλώς ο κ. Πολάκης την εξειδικεύει», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν θα ιδιωτικοποιούσαμε την ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης». είπε ο κύριος Τσίπρας κάνοντας λόγο για άκαιρη ιδιωτικοποίηση.

Με αφορμή το επερχόμενο συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε καμπάνια και δημοσιοποίησε βίντεο με σύνθημα η καρδιά χτυπα αριστερά.