77 έργα και δράσεις στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για το 2022


Με εννέα (9) νέα έργα που προστέθηκαν στην πρώτη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και δίνουν το σύνολο των 77 έργων/δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού 29 εκ. ευρώ, υπερψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για το 2022.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το σύνολο των έργων του Τεχνικού Προγράμματος δύναται να αγγίξει έως και τα 100 μέσα στους επόμενους μήνες, συνεχίζοντας είτε ολοκληρώνοντας -και μάλιστα μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία- ένα ευρύ φάσμα ζωτικών παρεμβάσεων σε επίπεδο έργων υποδομής σε πολλούς τομείς, αλλά και αστικής και αγροτικής οδοποιίας, που για χρόνια είχε ανάγκη η Δυτική Λέσβος. Παράλληλα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ενυπάρχουν και οι προκλήσεις του μέλλοντος, με την εκπόνηση των μελετών για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στις κομβικές δημοτικές ενότητες της Δυτικής Λέσβου.  

Στα αξιοσημείωτα αυτού το Τεχνικού Προγράμματος, καταγράφεται και η πρώτη άμεση εμπλοκή του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΡΜΟΣ» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά των υπηρεσιών του Δήμου, για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων.

Αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση την επίβλεψη έξι (6) υλοποιούμενων έργων και την εκπόνηση μελετών οκτώ (8) νέων έργων.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων Μιχάλης Ρούσσης και Γιώργος Αλάνης, κατά την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος τόνισαν ότι ο αριθμός των έργων και ο προϋπολογισμός αυτού, αποτελεί κατόρθωμα για ένα νεοσύστατο δήμο που εκπληρώνει την «ιδρυτική διακήρυξη» της δημοτικής αρχής προς τους δημότες της Δυτικής Λέσβου. Με το Δήμαρχο να ευχαριστεί θερμά τους εργαζομένους του Δήμου και τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους στο έργο που επιτελείται.