Χρυσή βαλκανιονίκης Κ20 στα 3.000μ η νεαρή Μυτιληνιά Μαρία Κάσσου


Κατέκτησε την πρώτη θέση στα 3.000 μ. στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου που έγιναν στο Βελιγράδι το Σάββατο 12 Φεβρουρίου

Η ανοδική πορεία της Μαρίας Κάσσου με καταγωγή από την Λέσβο αποτυπώνεται περίτρανα στις εμφανίσεις της τους τελευταίους μήνες.

Η νεαρή λίγους μήνες από την καλή παρουσία στις διοργανώσεις ανωμάλου έδειξε εξίσου αποτελεσματική και στις διοργανώσεις του κλειστού αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Η νεαρή κατέκτησε στις 12/02/2022 το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μ. με 9.32.59 και έχασε για λίγο το όριο για κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ συνέτριψε όλα τα ατομικά της ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό κι έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει επιδόσεις που θα της επιτρέπουν καλά πλασαρίσματα σε διεθνείς διοργανώσεις.

Παράλληλα πριν την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου η Κάσσου έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας το οποίο είναι 9.32.33 και ανήκει στην Αναστασία Καρακατσάνη.

Η Κάσσου έτρεξε έξυπνα και με τακτική, αφού έμεινε σε όλη τη κούρσα πίσω από την Ρουμάνα και στα τελευταία 250 μ. έκανε την αντεπίθεση της που της έδωσε την πρώτη θέση κι άφησε δεύτερη τη Σιρμπού (9.32.82).

Πηγή : segas.gr