ΒΙΝΤΕΟ| Μουδιασμένη η ελληνική κοινωνία από την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη


Σοκαρισμένοι παραμένουν όλοι, μικροί και μεγάλοι από το ψυχρό έγκλημα που πήρε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου.

Στο σημείο της δολοφονίας,φίλοι του Άλκη μετονόμασαν συμβολικά την οδό Θεόδωρου Γαζή, σε οδό «Αλκιβιάδη Καμπανού». Μπλούζες, κασκόλ, λουλούδια μηνύματα, και εκατοντάδες αναμμένα κεριά έχουν μετατρέψει τα σκαλιά της πολυκατοικίας, όπου το 19χρονο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή, σε τόπο λαϊκού προσκυνήματος.

Η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα παραμένει μουδιασμένη από τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει.

«Να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο περιστατικό, να μην ξαναζήσει καμία οικογένεια στην Ελλάδα τέτοιο περιστατικό . Γιατί δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους του ανθρώπου αυτό που έγινε . Άδικα να φύγει ένας τέτοιος άγγελος, ένα τέτοιο παιδί. Χωρίς λόγο, αναίτια. Δυστυχώς δυστυχώς…» δήλωσε συναισθηματικά  φορτισμένος, ο θείος του Άλκη.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν  οι μαρτυρίες των ανθρώπων που άκουσαν το 19χρονο αγόρι να ξεψυχά.

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού, είναι εκπαιδευτικός και το 2003 εργαζόταν στο ίδιο σχολείο, με το Γιάννη Τοπαλούδη, πατέρα της Ελένης που δολοφονήθηκε το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο από δυο άντρες .

«Κάποιοι λένε ότι τόσα χρόνια βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο για να εξαλειφθεί η βία. Δυστυχώς τα μόνα που βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια να μπήγονται είναι μόνο στα κόκκαλα, στις αρτηρίες και στις καρδιές των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τοπαλούδης.

Ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στην μνήμη του Άλκη άφησε στο σημείο της δολοφονίας ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Οι πολλοί που αγαπάμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό είμαστε πιο δυνατοί. Η βία, ο φανατισμός και το μίσος των λίγων δε θα μας λυγίσουν», αναφέρει ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στη Νάξο, φίλαθλοι όλων των ομάδων αγκαλιασμένοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε  όλη την Ελλάδα και τίμησαν τη μνήμη του Άλκη.