ΒΙΝΤΕΟ: «Σήμερα τον έβγαλαν από την εντατική» - Συγκλονίζει ο πατέρας του 11χρονου από την Μυτιλήνη με σύνδρομο MIS-C

ΠΗΓΗ MEGA TV


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται για τον 11χρονο από την Μυτιλήνη με σύνδρομο MIS-C που προκλήθηκε μετά την νόσησή του από κορονοϊό.

Ο 11χρονος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου MIS-C τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορονοϊού κάτι το οποίο τον οδήγησε στην εντατική.

«Θα τον βγάλουν από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά», αποκάλυψε στο LIVE NEWS ο πατέρας του.

«Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5», τόνισε.

Το παιδί κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπιστώνουν πως 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορονοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.

«Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα», ήταν τα λόγια του.

Ανεμβολίαστους τους βρήκε ο κορονοϊός την πρώτη φορά, με τον 11χρονο να το περνά ασυμπτωματικά. Τη δεύτερη φορά όμως οδηγήθηκε μέχρι την εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Αλλά δεν πρόλαβα, μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», πρόσθεσε.

 

Ποιο είναι το σύνδρομο που «χτυπά» παιδιά

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι ειδικοί για το σύνδρομο MIS-C, που μπορεί να εμφανιστεί από 2 έως 6 εβδομάδες μετά τη νόσηση από κορονοϊό ακόμη και σε ασυμπτωματικά παιδιά.

Πάνω από 100 παιδιά έχουν διαγνωστεί με αυτό το σύνδρομο στη χώρα μας με τον πρώτο θάνατο μάλιστα να αφορά ένα 14χρονο παιδί με υποκείμενο νόσημα.

Από την άλλη 6.000 περιστατικά Mis-c έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες εκ των οποίων οι 55 είχαν θανατηφόρα κατάληξη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιώργο Χρούσο, τα σχεδόν 130 περιστατικά MIS-C στη χώρα μας αφορούσαν όλα ανεμβολίαστα παιδιά, τονίζοντας τη νευραλγική σημασία του εμβολίου.