1ος Ημιμαραθωνιος Αγάπης Μυτιλήνης – 12-13 Φεβρουαρίου 2022


Ο Ημιμαραθώνιος Λέσβου είναι ο πρώτος διήμερος μη αγώνιστικού περιεχομένου δραστηριοτητα τρεξίματος στην πόλη της Μυτιλήνης, το πολιτιστικό αυτό δρόμενο θα διεξαχθεί από την πλατεία Σαπφούς έως το αεροδρόμιο θα κατευθυνθούν προς το Άγαλμα – πίσω πλευρά του Κάστρου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον Αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο:

Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων - εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε σαν Σωματείο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας και να διοργανώσουμε τον πρώτο ημιμαραθώνιο Λέσβου, στην πόλη της Μυτιλήνης, αγώνας που θέλουμε να γίνει ετήσιος θεσμός.

Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με βάση τις δυνατότητες της πόλης μας και την μοναδική ομορφιά της.

Η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη όχι μόνο από ντόπιους, αλλά και από δρομείς από όλη την Ελλάδα. Είναι χαρά μας και τιμή μας να σας ενημερώσουμε ότι κάποιοι από τους αγωνιζόμενους συγκαταλέγονται στου κορυφαίους Έλληνες δρομείς ημιμαραθωνίων και μαραθωνίων


 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου: Έναρξη Αγώνων (12:00)

Η απόσταση των 1000m , 2500m , Family Running 2500mκαι 5000m, διαφόρων κατηγοριών

Ειδικότερα, η δράση των 1000mαφορά παιδιά από 6 μέχρι 14 ετών καθώς και  τις συμμετοχές ΑΜΕΑ κατηγοριών (Ανδρών – Γυναικών)T20 &T35-T38.

Στην απόσταση των2500m 5000mθα συμμετάσχουν οι ηλικίες 15+, όπου και θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες. 

Όλες οι δράσεις θα λάβουν μέρος στην περιοχή Τσαμάκια

 

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου:

Έναρξη αγώνων (08:00)

10Κm + 21Km

Δυο δράσης των 10kmκαι 21km. Ηλικίες 18+, με διαχωρισμό ηλικιακών κατηγοριών.

Σημείο έναρξης & τερματισμού Πλατεία Σαπφούς.

Στον ημιμαραθώνιο συνολικών χιλιομέτρων 21 χιλιόμετρα, οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή στο νέο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν προς το Άγαλμα – πίσω πλευρά του Κάστρου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς.

Στην απόσταση των 10Κmη αναστροφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στην διασταύρωση του οικισμού Πλιγονι και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή.

 

Εγγραφές στο site : www.aegeanevents.gr

Ιστοσελίδα: aegeanevents.gr
Email: somateioengnosei@gmail.com
Τηλ: 6948183605