Νίκησε Αήττητο.. και προβλήματα ο Αιολικός – Αιολικός- Αήττητος Σπάτων 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βίτορ Πινιέιρο, που έκανε εξαιρετικό ματς, ο Αιολικός πήρε πανάξια νίκη επί του Αήττητου Σπάτων με σκορ 1-0, προσθέτοντας τρεις ακόμα πολύτιμους πόντους στη συγκομιδή του.

Η ομάδα της Μυτιλήνης προηγήθηκε στο 18′ όταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0, απλοιποιώντας την κατάσταση για τη συνέχεια. Η ομάδα της Μυτιλήνης δημιούργησε αρκετές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο και αδικείται από το ισχνό της προβάδισμα, με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια. Μουζακίτης (3′), Πινιέιρο (24′) και Γκέζος (34′) έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα γκολ, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια, τη στιγμή που ο Αήττητος γινόταν απειλητικός μόνο από κάποια στατική φάση.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Αιολικό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς, φτιάχνοντας συνεχώς απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο να βρίσκει δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Πινιέιρο (49′), εν συνεχεία Γκέζος και Μουζακίτης σε διπλή ευκαιρία (62′) και στη συνέχεια ο Παπιομίτογλου (73′) δεν κατόρθβσαν να σκοράρουν.

Ένα λεπτό νωρίτερα, αν και το έπραξε ο Μουκίδης, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Κι όσο το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν, τόσο το ματς οδηγούνταν στην κόψη του ξυραφιού, με τον Αήττητο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να χάνει καλή ευκαιρία στο 75ο λεπτό, όταν το σουτ του Παπαγεωργίου (73′) μπλόκαρε σταθερά ο Βρονταράς. Στο 81′ ο Παναγόπουλος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Αιολικού είπε ξανά “όχι”, ενώ στο 82′ από μια νέα αναταραχή μέσα στην περιοχή των Μυτιληνιών, ο Κατσέρης δεν κατόρθωσε να βρει γεμάτα την μπάλα και οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ιδιαιτέρως αγχωτικά, αφού το εύθραυστο 1-0 δεν άφηνε πολλά περιθώρια εφησυχασμού στον Αιολικό. Στη μεγαλύτερή της ευκαιρία, η ομάδα του Γιακαλή άγγιξε δύο φορές στην ίδια φάση το δεύτερο γκολ αλλά πρώτα ο Κονδύλης και έπειτα ο Κουρούπης είδαν τους αμυντικούς του Αήττητου να απομακρύνουν.

 

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Θ. Γιακαλής): Βρονταράς, Αγριμάκης, Κρητικός, Πάτας, Τακίδης, Νικολάου (46′ λ.τρ. Μουκίδης), Γκέζος, Πινιέιρο, Μουζακίτης (65′ Κουρούπης), Παπιομίτογλου (80′ Μωυσίδης), Κονδύλης

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Τζαναβάρας): Αυγερινός, Αγγελής, Ιωαννίδης (63′ Παπαιωάννου), Μιχαηλίδης, Κέρστεν, Παναγόπουλος, Καλογεράς (λ. τρ. 78′ Χοτζάι), Γ. Λαμπρίδης (90′ Γιώτης), Κατσέρης, Αυλωνίτης (46′ Δ. Λαμπρίδης), Πρέντι (63′ Παπαγεωργίου).

Πηγή: sportlesvos