Με self test σήμερα η είσοδος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς- Αντιδράσεις από τους γονείς



Self test σήμερα ζητούσαν από τους μικρούς μαθητές στην είσοδο οι δ/ντες των βρεφονηπιακών σταθμών κατά την σημερινή επανέναρξη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί γονείς που δεν γνώριζαν αυτό το έκτακτο μέτρο αντέδρασαν καθώς ζητούσαν self test ακόμα και σε παιδιά ηλικίας 4 ετών.

Έτσι πολλοί γονείς μην θέλοντας να κάνουν τέστ στα μικρά παιδιά αποχώρησαν από τους παιδικούς ενώ άλλοι δήλωναν πως, στην πλατφόρμα θα βάλουν αρνητικό τεστ χωρίς να το κάνουν στα παιδιά τους.

Να σημειωθεί πως σήμερα κανονικά λειτουργούν, οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα ανωτέρω ισχύουν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ' αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/2021 (ΦΕΚ Β' 6290/29-12-2021) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

«Για οποιαδήποτε εξέλιξη, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, μετά τις οδηγίες των ειδικών» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.