ΒΙΝΤΕΟ: «Ορόσημο» η πρώτη δίκη #metoo στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo, με κατηγορούμενο έναν 39χρονο πρώην προπονητή, που κατηγορείται για βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοίας, ξεκίνησε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Με τα χέρια τους σφικτά ενωμένα, η 22χρόνη αθλήτρια ιστιοπλοΐας, οι γονείς της και η αδελφή της φθάνουν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για την έναρξη της πρώτης δίκης για το ελληνικό #metoo.

Στο εδώλιο, 39χρονος πρώην προπονητής της, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό και την αποπλάνηση της όταν ήταν ανήλικη.

«Είναι μία επώδυνη διαδικασία, είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε και για μένα και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν και ελπίζω να ακολουθήσουν» ανέφερε η αθλήτρια.

Λίγα λεπτά μετά, στη δικαστική αίθουσα προσέρχεται η Σοφία Μπεκατώρου, το πρόσωπο που άνοιξε τον δρόμο για το ελληνικό  #metoo.

«Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικασίμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδόσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Από άλλη είσοδο οδηγήθηκε στο δικαστήριο και ο 39χρονος που κατηγορείται για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

 

Καταγγελίες σοκ

Πριν από 12 μήνες η νεαρή αθλήτρια, αφού πρώτα είχε έρθει σε επαφή με τη Σοφία Μπεκατώρου, αποφάσισε να καταγγείλει όσα είχε βιώσει από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών στις εισαγγελικές αρχές, καταγγέλλοντας τον βιασμό και την αποπλάνηση της από τον τότε προπονητή της με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχαν συναινετικές ερωτικές επαφές.

«Δεν αισθάνομαι βιαστής και εάν θέλει να με βάλει στη φυλακή ας με βάλει» υποστήριζε ο πρώην προπονητής.

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε» ανέφερε η αθλήτρια.

Δώδεκα μήνες μετά βρέθηκε για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τον κατηγορούμενο μέσα στη δικαστική αίθουσα. Εκείνος με ένα κομποσκοίνι στο χέρι κοιτούσε συνεχώς γύρω του να δει που βρίσκεται η αθλήτρια.

«Την κατηγορία του βιασμού, δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» πρόσθεσε ο 39χρονος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου με την κατάθεση της αθλήτριας ιστιοπλοΐας η οποία μετά από αίτημα της δικηγόρου της το οποίο έγινε δεκτό από δικαστήριο, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.