Κ.Υ Μυτιλήνης: "Fake News" από την βουλευτή του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνακα για τα μοριακά τέστ"Ανακοίνωση από την συντονίστρια του κέντρου υγείας Μυτιλήνης Ελεωνόρα Μανιάτη σχετικά με δήλωση της βουλευτού του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνακα που μοιράστηκε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για έλλειψη μοριακών τεστ στο κέντρο υγείας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαψεύσουμε το περιεχόμενο ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα η Βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα επικαλούμενη διάλογο με την Επόπτρια του ΕΟΔΥ Ελεονώρα Μανιάτη η οποία εμφανίζεται στην ανακοίνωση της Βουλευτού να ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης τεστ pcr και μάλιστα ότι αυτά τα τεστ γίνονται πλέον επιλεκτικά σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.


Εκφράζουμε την έκπληξή μας για την ανακοίνωση και προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ισχυριστήκαμε στην κ. Κομνηνάκα ότι δεν έχουμε μοριακά τεστ.

Την ενημερώσαμε ότι εξαντλήθηκαν χθες λόγω αυξημένης ζήτησης και ότι βρισκόταν εν πλω για τη Λέσβο νέα παρτίδα την οποία άλλωστε παραλάβαμε και συνεχίζουμε σήμερα.


ΟΥΔΕΠΟΤΕ ισχυριστήκαμε στην Βουλευτή για επιλεκτική πλέον αξιοποίηση των μοριακών τεστ σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Ενημερώσαμε την κ. Κομνηνάκα η οποία όφειλε να γνωρίζει ότι τα μοριακά τεστ γίνονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όχι όπως τα Rapid test και αυτό δεν ισχύει ξαφνικά τώρα όπως το εμφανίζει σε μία προφανή προσπάθεια να προκαλέσει λανθασμένες εντυπώσεις.


Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε η επικοινωνία που είχε τηλεφωνικά η Βουλευτής με τη μονάδα μας διαστρεβλώνοντας τα όσα της αναφέραμε.


Σε μία περίοδο κατά την οποία, η ανθρωπότητα, η πατρίδα και ο τόπος μας ταλανίζονται από την υγειονομική κρίση επιτελούμε την αποστολή μας από την πρώτη γραμμή όπως και κάθε άλλη δημόσια δομή. Δεν ζητήσαμε από κανέναν ούτε «μπράβο», ούτε χειροκροτήματα αλλά πάει πολύ και δεν ανεχόμαστε να μας χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

ΜΑΝΙΑΤΗ ΕΛΟΝΩΡΑ


Το δελτίο τύπου της Μαρίας Κομνηνακα

Σε δήλωσή της η βουλευτής επισημαίνει:


«Είναι απαράδεκτο την ώρα που σημειώνονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και στη Λέσβο και η εξάπλωση της πανδημίας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα, να μετατρέπονται τα μοριακά τεστ σε είδος προς εξαφάνιση στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού. Την ίδια στιγμή βέβαια δημιουργούνται ουρές έξω από τα ιδιωτικά διαγνωστικά, όπου αναγκάζεται να καταφύγει ο κόσμος είτε για επιβεβαίωση της θετικότητας στον κορονοϊό είτε προληπτικά, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εδώ και τώρα, να εξασφαλιστεί, επάρκεια σε τεστ διάγνωσης του κορονοϊού, και να σταλούν με ευθύνη του Υπουργείου μοριακά τεστ (PCR),τα οποία θα συνδράμουν στην ακριβή διάγνωση της νόσου.

Η κυβέρνηση, που κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη» και τον ανορθολογισμό που η ίδια τροφοδοτεί με τις παλινωδίες και τα πρωτόκολλα λάστιχο, όπως το αίσχος της 5ήμερης καραντίνας για τους εργαζόμενους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η “λειτουργία της οικονομίας”, φέρει τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Είναι πραγματικά αδιανόητο και εγκληματικό να μη δίνεται ακόμα και τώρα η δυνατότητα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα, με περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πάψουν οι εικόνες συνωστισμού σε ατέλειωτες ουρές για ώρες. Και φυσικά με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.»