«Έξω ο Covid από τα σχολεία..»- Κατάληψη σε σχολικές μονάδες της Λέσβου

Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων απαιτούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στη Λέσβο και οργανώνουν αγωνιστικές δράσεις για τη διεκδίκησή τους.

Με το σύνθημα «Έξω ο Covid από τα σχολεία» σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί μαθητές σε πολλές σχολικές μονάδες της Λέσβου, κυρίως σε Λύκεια..

Οι μαθητές της Λέσβου πραγματοποιούν αυτές τις συμβολικές κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που λαμβάνονται στα σχολεία για τον κορωνοϊό, καθώς θεωρούν πως δεν είναι ασφαλείς στα θρανία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους οι μαθητές απαιτούν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαναλαμβανόμενα rapid τεστ με ευθύνη του υπουργείου και του ΕΟΔΥ, άμεση προσαρμογή της ύλης όλων των τάξεων λόγω των κενών που έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της πανδημίας, καμία σκέψη για εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη, εξειδικευμένο προσωπικό στα σχολεία για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των παιδιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές στα σχολικά κτήρια των, 2ο,3ο,4ο,5ο Γενικών Λυκείων Μυτιλήνης, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, 1ο,2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης και 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι χτες, Τρίτη με 76 κρούσματα σε μαθητές όλων των βαθμίδων «έκλεισε» η καταγραφή των μολύνσεων για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΦΩΤΟ Lesvosnews.net