Μήνυση κατά φαρμακευτικής εταιρείας από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λέσβου


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, η εταιρεία αρνείται να προμηθεύσει τα φαρμακεία του Νομού

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά φαρμακευτικής εταιρείας κατέθεσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, εκπροσωπώντας τους φαρμακοποιούς του νομού. 


Σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, η εταιρεία εδώ και μήνες αρνείται να προμηθεύσει τα φαρμακεία του Νομού Λέσβου με τις επαρκείς ποσότητες για τις ανάγκες των ασθενών, φαρμακευτικά σκευάσματα που προορίζονται για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, αφού οι ποσότητες που χορηγεί η συγκεκριμένη εταιρεία μηνιαίως στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ) αντιστοιχεί ανά φαρμακείο, σε μισό έως ένα κουτί. 


«Η κατάσταση είναι ακόμη πιο σοβαρή λόγω και του μεγάλου αριθμού των προσφύγων που έχουν καταφύγει στο νησί και πολλές φορές έχουν ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής», επισημαίνει ο κ. Βαλτάς. 


«Επίσης, για παραγγελίες που πραγματοποιούν τα φαρμακεία απευθείας από την εταιρεία, οι ποσότητες που τους χορηγούνται είναι ένα έως δύο κουτιά για τα παραπάνω προϊόντα, με την προϋπόθεση όμως ελάχιστης παραγγελίας 150 ευρώ, και για προϊόντα που δεν έχει ανάγκη το φαρμακείο, προκειμένου να του χορηγηθούν τα δύο αυτά ελλειπτικά προϊόντα» προσθέτει ο κ. Βαλτάς. 
Σημειώνεται, ότι από τα 100 φαρμακεία του Νομού Λέσβου τα 94 κατέθεσαν στον εισαγγελέα Μυτιλήνης υπεύθυνες δηλώσεις αναφέροντας ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς του φαρμακείου τους με φάρμακα της καταγγελθείσας εταιρίας. 
«Αποτέλεσμα να διακόπτεται σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία ασθενών με τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρίας, γεγονός που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την εξέλιξη της υγείας τους, της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

 

Τι απαντούν

Από την πλευρά της, η εταιρία MSD σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τον περασμένο Δεκέμβριο διέθεσε στη Λέσβο περίπου 860 κουτιά από τα παραπάνω σκευάσματα, που αντιστοιχούν σε περίπου 840 διαβητικούς, αριθμός που υπερβαίνει τον αναμενόμενο αριθμό ασθενών για τον νομό Λέσβου.