ΒΙΝΤΕΟ: «Φωτιά» στις τιμές των οπωροκηπευτικών

ΠΗΓΗ MEGA TV

Φωτιά και λάβρα οι τιμές των προϊόντων στους πάγκους των λαϊκών αγορών μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Ελπίδα. Το χιόνι προκάλεσε καταστροφές στις καλλιέργειες, οι ελλείψεις σε οπωροκηπευτικά είναι ήδη εμφανείς και οι τιμές στα ύψη...

Σήμερα τα μαρούλια πωλούνταν ακόμη και 80 λεπτά. Πριν απο 10 ημέρες το υπουργείο κατέγραφε μέση τιμή στην λιανική 60 λεπτα.

Το μπρόκολο από 1,70 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα εκτινάχθηκε στα 2,20 ευρώ. Στα 2 ευρώ και το κουνουπίδι από 1,50 ευρώ. Το λάχανο πωλείτο σήμερα 1 ευρώ το κιλό από τα 60 λεπτά πριν από εννέα ημέρες. Το σέλερυ και αυτό στα 2 ευρώ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στοίχιζε 1,30 ευρώ.

Ο παγετός έχει κάνει την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα ακόμη και στη Κρήτη, περιοχή όπου τροφοδοτεί μεγάλο μέρος της χώρας.

O Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΜEGA δήλωσε πως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως καταγράφεται και από την ΕΛΣΤΑΤ, σβήνει το όποιο κύμα ακρίβειας.

Να περιμένουν τα χειρότερα οι καταναλωτές λένε οι παραγωγοί, αφού ακόμα διατίθενται προϊόντα πριν από την κακοκαιρία κι επομένως η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί.