Αναβολή στην δική για τα επεισόδια σε Καραβα- ΔιαβολορεμαΑναβλήθηκε όπως αναμενόταν η δική για τα επεισόδια του Φεβρουαρίου του 2020 για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή Καράβα και Διαβολόρεμα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων κατοίκων με τα ΜΑΤ για την δημιουργία νέας δομής μεταναστών στην περιοχή. 

Στα δικαστήρια παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος μαζί με συνεργάτες του και οι πολίτες που δικάζονταν.

Αντίθετα δεν παραβρέθηκαν αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Να σημειωθεί ότι λιγοστος  κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που έγινε για συμπαράσταση στους δικαζομενους.

Η δική αναβλήθηκε λόγω παρελεύσεως ωραρίου για τις 19 Ιανουαρίου του 2023

Σε πολλούς πολίτες ανάμεσα στους 25 απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράνομες ενέργειες κυρίως σε βάρος Αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί από τους 25 αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για άλλα αδικήματα ως αποτέλεσμα πράξεων βίας που φέρεται να έχουν διαπράξει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι 20 έχουν ταυτοποιηθεί για παράνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 24 Φεβρουαρίου έως το βράδυ της 26 Φεβρουαρίου, στην πόλη της Μυτιλήνης, στη θέση Διαβολόρεμα, στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Καλλονής, στην ευρύτερη περιοχή της Καράβας - Μανταμάδου και στην ευρύτερη περιοχή της Παγανής στη Μυτιλήνη.