Η θέση της Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου της Ν.Δ για τα χθεσινά γεγονότα στο λιμάνι ΜυτιλήνηςΗ Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου της Ν.Δ παίρνει θέση για τα χθεσινά γεγονότα στο Λιμάνι της Μυτιλήνης με το μπλόκο στην απόβαση μηχανημάτων από το πλοίο Πελαγιτης

«Με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα στο Λιμάνι της Μυτιλήνης, η Δ.Ε.Ε.Π. Λέσβου εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις ενέργειες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενός προβλήματος, το οποίο είναι απόρροια των ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Αυτή η Κυβέρνηση με ισχυρά εθνικά και πατριωτικά αντανακλαστικά, αφού πρώτα ισχυροποίησε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας και ενδυνάμωσε τις διεθνείς συμμαχίες μας, σχεδόν μηδένισε τις προσφυγικές ροές στην πατρίδα μας και δη στο νησί μας, σε αντίθεση με τις ανεξέλεγκτες και απαράδεκτες καταστάσεις, που βιώσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Με αυτήν την αξιοπιστία, λοιπόν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται ότι η δημιουργία μιας καλά οργανωμένης δομής μακριά από τον αστικό ιστό, με τις σωστές προδιαγραφές και με τις υποδομές που θα έχει, θα θωρακίσει ακόμα περισσότερο το νησί μας βάζοντας τάξη στη διαχείριση των όποιων νέων αφίξεων.

Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο η Λέσβος δεν θα επηρεαστεί ξανά από το μεταναστευτικό, όπως ελπίζουν οι «θεματοφύλακες» και όσοι θεσμικοί παράγοντες τους υποστηρίζουν !!

Ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε, ότι όσοι προσπαθούν να ξεσηκώσουν, με τον ρόλο των διοργανωτών τους πολίτες της Λέσβου, που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους, έχουν ως πρωταρχικό τους σκοπό το κομματικό και συντεχνιακό συμφέρον, καθώς θέλουν να επαναφέρουν την πολιτική που ασκήθηκε στο μεταναστευτικό το 2015-2019 με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τα θλιβερά αποτελέσματά της.

Είναι φανερό, πλέον, πως τα προβλήματα εκείνων, οι οποίοι οχυρώνονται πίσω από τα χαρακώματα της έντασης και της διχόνοιας, δεν είναι μόνο η μη δημιουργία της νέας κλειστής δομής, αλλά και η μη ύπαρξη των θαλασσίων συνόρων και η έλλειψη φύλαξής τους από το κράτος.

 

Ο Πρόεδρος

Προκόπης Τζιμής»