ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός – Τι αλλάζει σε μουσική, εστίαση & γήπεδα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά αλλά και την παραδοχή ότι το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει νέα αύξηση στις μολύνσεις, την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανότητα χαλάρωσης μέτρων, τουλάχιστον στην εστίαση, ενδεχομένως και από την επόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA κυβερνητική πηγή, αυτήν την στιγμή δεν φαίνεται πιθανό τα μέτρα να αυστηροποιηθούν αλλά θεωρείται πρόωρο να συζητάμε για αλλαγές καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την εισήγηση των επιστημόνων.

«Την Τετάρτη υπάρχει η καινούργια συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, σταθμίζονται τα δεδομένα, αξιολογούνται, θα γίνουν οι εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει και έγκαιρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

 

Σκέψεις για επιστροφή της μουσικής

Δύο σενάρια εξετάζονται. Σύμφωνα με το πρώτο, τα υφιστάμενα μέτρα θα διατηρηθούν για μία ακόμη εβδομάδα και οι όποιες αλλαγές θα μετατεθούν πιθανόν για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει σταδιακή χαλάρωση από την ερχόμενη Δευτέρα με το πρώτο που θα επιστρέψει στη ζωή μας να είναι η μουσική στην εστίαση, μόνο για καθήμενους και διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού όπως και τα ποσοστά τηλεργασίας, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των γηπέδων.

 

Έλεγχοι & πρόστιμα

Κάποιοι πάντως δεν περιμένουν τις αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων και παρά τον καθημερινό αριθμό των κρουσμάτων δεν τηρούν κανέναν περιορισμό.

Σε μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι έστησαν κανονικό γλέντι με ζωντανή μουσική λίγα μέτρα μάλιστα από το ΑΤ Ακροπόλεως.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και του επεβλήθη 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, ενώ το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό για 15 μέρες.


Στο «τραπέζι» η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι παραμένει η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών από 50 ετών και πάνω.

Παράλληλα θεωρείται δεδομένο το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μετά τις 16 Ιανουαρίου και η απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις 31 Μαρτίου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε μεγάλη πτώση των κρουσμάτων μέσα στον Ιανουάριο.