Κλειστά ΌΛΑ τα σχολεία σε όλη την Λέσβο αύριο 25/01- Δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευσηΚλειστά αύριο τα σχολεία της Λέσβου λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Με απόφαση των δημάρχων της Λέσβου , Στρατή Κυτελη δημάρχου Μυτιλήνης και Ταξιάρχη Βερρου δημάρχου δυτικής Λέσβου και σε συνεννόηση με τους διευθυντές εκπαίδευσης τα σχολεία αύριο και στους δύο δήμους θα παραμείνουν κλειστά.

Στον δήμο Μυτιλήνης μάλιστα την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνει στις 09:30.

⚠️Να σημειωθεί πως ανοιχτοί θα παραμείνουν οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί σταθμοί και στους δύο δήμους

-Χωρίς τηλεκπαίδευση

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδειας, «λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».


24-01-22 Νέα ανακοίνωση του ΓΓ Α΄θμιας, Β΄θμιας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ.Κόπτση για την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.


–Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.