Απτά αποτελέσματα απο την συμμετοχή της Περιφέρειας στην ΧΕΝΙΑ 2021 (Pics)



Άμεσα φαίνεται πως είναι τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση ΧΕΝΙΑ 2021 που συμμετείχε. 

Πέρα από το γεγονός ότι συμμετείχαν 83 επιχειρήσεις από όλο το Βόρειο Αιγαίο, σε μια μάλιστα έκθεση όπου η Περιφέρεια συμμετείχε για πρώτη φορά, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον αμέσως μετά από επαγγελματίες άλλων περιοχών για τα προϊόντα των νησιών. 


 Το σημαντικότερο λοιπόν αποτέλεσμα είναι η εκφρασμένη ζήτηση που καταγράφηκε από τους επαγγελματίες της φιλοξενίας όλης της χώρας (εκπροσώπους ξενοδοχείων, μικρών καταλυμάτων, ξενώνων, ενοικιαζομένων δωματίων, campings, τροφοδοσίας πλοίων και αεροσκαφών, μαζικής εστίασης, αγροδιατροφής) καθώς και από εμπορικούς αντιπροσώπους, η οποία με σχετικό υπόμνημα προωθήθηκε προς όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Δεκάδες εκπρόσωποι και food & beverage managers ξενοδοχειακών μονάδων από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας (όπως π.χ. από Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη, Ρόδο, Κω, Θάσο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Εύβοια, κ.ο.κ.), εκδήλωσαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τις περισσότερες κατηγορίες των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου (ούζα, κρασιά, λικέρ, ροφήματα & χυμούς, αναψυκτικά, σάλτσες, μαρμελάδες, μέλια, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, ελαιόλαδα, τυροκομικά, κ.ο.κ.). 


Ήδη όπως έχουμε ενημερωθεί, επιχειρήσεις των νησιών έχουν αρχίσει και συνεργάζονται με τους παραπάνω, στέλνοντας τα προιόντα του Βορείου Αιγαίου σε όλη την Ελλάδα. Συγχαρητήρια, σε όλους όσοι συνέβαλαν στη σπουδαία αυτή προσπάθεια και να ευχηθούμε οι επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων & ποτών, να εκμεταλλευτούν δεόντως την ευκαιρία αυτή.