Αποχώρησε από την Λέσβο ο Παπας- Χωρίς μάσκα κυκλοφορούσε σε όλη την περιοδεία του μέσα στο ΚΥΤ (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)


Αποχώρησε πριν λίγο από την Μυτιλήνη ο πάπας Φραγκίσκος

Εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του πάπα Φραγκίσκου ο οποίος το πρωί της Κυριακής επισκέφτηκε τη το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Λέσβο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά, τον τόνο, ως προς τον χαρακτήρα της επίσκεψής του σε Κύπρο και Ελλάδα.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Πάπας έχει τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια υπέρ της χρήσης της προστατευτικής μάσκας, όποτε αυτό επιβάλλεται, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος επισκέφθηκε την ανατολική Μεσόγειο με αιχμή το μεταναστευτικό, κυκλοφόρησε μεταξύ των μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής, μίλησε μαζί τους όπως και με παιδιά, χωρίς να φοράει μάσκα προστασίας.

Είναι γνωστό βεβαίως ότι ο πάπας Φραγκίσκος είναι εμβολιασμένος και πως όλη αυτή η δραστηριότητα ήταν σε ανοιχτό χώρο αλλά παρ’ όλα αυτά πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν τη γενναία αυτή συμπεριφορά του.Υπήρξαν και ορισμένοι οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την ενέργειά του αυτή, δηλαδή να μην φοράει προστατευτική μάσκα.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης της ΕΡΤ με το νησί για την επίσκεψη του Ποντίφικα είδαμε πως και η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αφαίρεσε τη μάσκα της βρισκόμενη πάντα σε ανοιχτό χώρο, προκειμένου να δώσει χαιρετισμό. Βέβαια, ούτε στη συνέχεια, την είδαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες να φοράει μάσκα. Ομοίως και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Με πληροφοριες zougla.gr


Ο πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί του βορείου Αιγαίου το οποίο έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως λόγω των μεταναστευτικών ροών και των δραματικών καταστάσεων που έζησε πολλές φορές η Λέσβος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πάπα, αναχωρεί από τη Μυτιλήνη με προορισμό την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι της Κυριακής. Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.