Πλημμύρισε χριστουγεννιάτικο φως η Μυτιλήνη- Φωταγωγήθηκε και επίσημα το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δένδρο (PICS)Άναψε σήμερα το απόγευμα και επίσημα το χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Δήμος Μυτιλήνης, διαφορετικά για ακόμη μια χρονιά λόγω των μέτρων της πανδημίας, αλλά φώτισε όλη την Προκυμαία ξεκινώντας την αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές….


Σε ομιλία που παραχώρησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτελης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο Τσακυρη, άναψε το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δένδρο αλλά και τα υπόλοιπα στολίδια που βρίσκονται γύρω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.


Ο Δήμαρχος έστειλε τις ευχές του για υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους τους δημότες, αλλά ιδιαίτερες ευχές έδωσε και σε όλους εκείνους που δεν θα μπορέσουν φέτος να βρεθούν στην πατρίδα τους, την Λέσβο, όπως συνήθιζαν να κάνουν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες.

Η φωταγώγηση έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, χωρίς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες που κάθε χρόνο «πλημμύριζαν» το δημοτικό θέατρο αλλά και την πλατεία Σαπφούς παλιότερα, ωστόσο, το μήνυμα των Χριστουγέννων γι' ακόμη μία χρονιά έφτασε στις καρδιές μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινογλου.


Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ο Δήμαρχος λίγο μετά τις 19.30, μέτρησε αντίστροφα και η πλατεία του δημοτικού θεάτρου έλαμψε ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από εκατοντάδες βεγγαλικά.

Τόσο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τόνισαν σε δηλώσεις τους πόσο σημαντικές είναι τέτοιες - έστω και περιορισμένες - δράσεις αυτές τις Άγιες ημέρες, καθώς ο κόσμος «διψά» για βαθιές ανάσες αισιοδοξίας στην σκιά της πανδημίας