LIVE: Στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μυτιλήνη ο Πάπας Φραγκίσκος- ΒΙΝΤΕΟ


Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο έφτασε το πρωί της Κυριακής ο Πάπας Φραγκίσκος

Η υποδοχή από τους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν θερμή του φώναζαν «σε αγαπάμε» και «καλωσόρισες».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την άφιξή του χαιρέτησε τα παιδάκια που διαμένουν στο ΚΥΤ. Κάποιοι μάλιστα ζητωκραύγαζαν ενώ άλλοι σήκωσαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν την επίσκεψη του Ποντίφικα.

Οι σκηνές ήταν συγκινητικές: ο Πάπας Φραγκίσκος με στοργικότητα χαιρέτησε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ένα από τα παιδιά του ΚΥΤ έπεσε στην αγκαλιά του.

Ο Ποντίφικας προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δέκα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο νησί μισή ώρα νωρίτερα θα συνοδέψει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την επίσκεψή του.

Οι δυο τους είχαν μια σύντομη συνομιλία κατά την άφιξη του ενώ τον καλωσόρισε στο νησί ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Στο Καρά Τεπέ θα βρεθούν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο Ποντίφικας θα παραμείνει περίπου μία ώρα στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίσης» και στις 12:15 θα αναχωρήσει από τη Λέσβο με προορισμό την Αθήνα.

Στις 16:45 θα πραγματοποιήσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας που έφτασε στο νησί μισή ώρα νωρίτερα θα συνοδέψει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την επίσκεψή του.

Οι δυο τους είχαν μια σύντομη συνομιλία κατά την άφιξη του ενώ τον καλωσόρισε στο νησί ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Στο Καρά Τεπέ θα βρεθούν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς  και ο υπουργός  Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. 

Ο Ποντίφικας θα παραμείνει περίπου μία ώρα στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίσης» και στις 12:15 θα αναχωρήσει από τη Λέσβο με προορισμό την Αθήνα.