Χριστούγεννα αγωνίας: Συνωστισμός σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Καλλονή



Εικόνες συνωστισμού στην Καλλονή σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρίν λίγο.

Εικόνες συνωστισμού με τον κόσμο να είναι ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά με τους περισσότερους να φοράνε μάσκες παρατηρήθηκαν πριν λίγο στην Καλλονή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την έλευση του Άη Βασίλη στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι.


Την ώρα που η Λέσβος βρίσκεται στο κόκκινο εδώ και δύο μήνες, την ώρα που από 01/12 έως σήμερα στο νησί μας έχουν καταγραφεί 1061 κρούσματα κορονοιου, την ώρα που αυτον τον μήνα έχουμε δύο θανάτους συνανθρώπων μας με κορονοϊο, ο ένας μάλιστα από χωριό της δυτικής Λέσβου, φαίνεται πως ο δήμος δυτικής Λέσβου και η αντιδημαρχια πολιτισμού ζει σε άλλο νησί.


Δεν εξηγείται αλλιώς ότι πέρα από την σημερινή εκδήλωση, και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα ο δήμος δυτικής Λέσβου έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων σε Καλλονή, Μόλυβο κτλ με τον συνωστισμό εκατοντάδων ανθρώπων να μην μπορεί φυσικά να αποφευχθεί.


Εδώ αξίζει να συγχαρούμε την υπεύθυνη στάση του δήμου Μυτιλήνης, καθώς ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για τις γιορτές.


Ωραίες οι εκδηλώσεις, ωραίος ο στολισμός της δυτικής Λέσβου.... αλλά θα έπρεπε οι αρμόδιοι για την διοργάνωση των εκδηλώσεων του δήμου να είναι ποιο υπεύθυνοι βλέποντας την πανδημία να καλπάζει στο νησί μας, και με τα περισσότερα κρούσματα κορονοιου να βρίσκονται διάσπαρτα στο δήμο δυτικής Λέσβου.


Ποιός θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση διασποράς κρουσμάτων στην δυτική Λέσβο; 

Να τονίσουμε ότι οι εκδηλώσεις δεν έχουν απαγορευτεί, αλλά ο κάθε δήμος είναι υπεύθυνος να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στις εκδηλώσεις του, η να ακυρώσει τις εκδηλώσεις ανάλογα σε τι επιδημιολογική κατάσταση βρίσκεται η περιοχή τους.

Η Λέσβος βρίσκεται στο Βαθύ κόκκινο εδώ και 2,5 μήνες περίπου.