ΒΙΝΤΕΟ: Το από κοινού μήνυμα Μητσοτάκη & ΔΙΣ για τον κορωνοϊό- Για πρώτη φορά πρωθυπουργός στην Ιερά Σύνοδο

ΠΗΓΗ MEGA TV

Με παρόντα για πρώτη φορά σε συνεδρίασή της πρωθυπουργό, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνήλθε και συζήτησε τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στη Μονή Πετράκη συνοδευόμενος από τη Νίκη Κεραμέως

Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της χώρας παίρνει τον λόγο σε Ιερά Σύνοδο και η πρώτη φορά που μία γυναίκα συμμετέχει στη συνεδρίαση.

Στην είσοδο του συνοδικού Μεγάρου τους υποδέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Υπό την πίεση των αυξημένων κρουσμάτων και των γεμάτων εντατικών, πολιτεία και εκκλησία έστειλαν ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων.

 

Το «κατηγορώ» σε ιερείς – αρνητές

«Καπηλεύονται την εκκλησία της Ελλάδος»… ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σε ερώτηση του MEGA για το πώς θα αντιμετωπίσει η εκκλησία κεντρικά αρνητές κληρικούς που καλούν το ποίμνιό τους να μην εμβολιαστεί.

«Αυτοί οι οποίοι κάνουν τέτοια κηρύγματα δεν ανήκουν στην εκκλησία της Ελλάδος. Φορούν ένα ράσο, καπηλεύονται την εμφάνισή τους, είτε είναι παλαιοημερολογίτες είτε είναι από άλλες δικαιοδοσίες» τόνισε.

Στην έκτακτη Ιερά Σύνοδο συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των γιορτών με πιθανότερο σενάριο και φέτος, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ναού και τον αριθμό των πιστών να γίνουν δύο ή και τρεις λειτουργίες, προκειμένου να μη συνωστιστούν οι πιστοί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια.

 

Ανένδοτοι στο θέμα των ελέγχων

Παρά την καλή διάθεση, η εκκλησία επιμένει να δηλώνει αδυναμία στο θέμα των ελέγχων.

Στη συνεδρίαση οι δυο πλευρές επέλεξαν να μην ανοίξουν θέμα πρόσληψης κληρικών μετά και από τις διευκρινήσεις που είχαν δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως, με τον πρωθυπουργό να περνά για πρώτη φορά το κατώφλι του Συνοδικού Μεγάρου, άπαντες οι Μητροπολίτες φωτογραφήθηκαν με τις μάσκες τους.

Κατά της διάρκεια της επίσκεψης, στον Κυριάκο Μητσοτάκη απονεμήθηκε το μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.